Nepečená tvarohová torta s ovocím: Keď spravím tento dezert, na zmrzlinu si nikto ani nespomenie – svieža a fantastická maškrta!

zloženie:

Detské piškóty (pokojne môžete použiť namiesto toho rozdrvené sušienky a maslo)
500 g tvaroh
400 ml smotana na šľahanie
200 g práškový cukor
25 g želatína
1 ks citrón
200 g jahody (alebo iné ovocie)
100 g jahodové želé

Postup:

Formu na pečenie s priemerom 26 cm vyložíme piškótami, ktoré sme si pokvapkali mliekom. Ak nemáte piškóty, môžete použiť kakaové sušienky, ktoré rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo, premiešame a natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, pridáme vopred vyšľahanú šľahačku a vareškou zmiešame. Pridáme šťavu z jedného citróna, želatínu a dobre premiešame. Navrstvíme na sušienkový základ a znovu odložíme do chladničky stuhnúť.
Jahody nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tvarohovú vrstvu. Zalejeme je pripraveným jahodovým želé. Návod na prípravu jahodového želé nájdeme na obale, preto sa riadime pokynmi od výrobcu – každé želé je iné, preto treba rešpektovať inštrukcie na obale. Odložíme do chladničky stuhnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie