Nepečená tvarohová torta s jablkami

Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Ak si z nich chcete pripraviť skvelý dezert máme pre vás fantastický tip – nepečenú tvarohovú tortu. Je jednoduchá na prípravu a je neodolateľná! :-)

Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Ak si z nich chcete pripraviť skvelý dezert máme pre vás fantastický tip – nepečenú tvarohovú tortu. Je jednoduchá na prípravu a je neodolateľná! :-)

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

200 g kyslej smotany

70 g vlašských orechov

200 g práškového cukru

1 šálku mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 jablká

15 g instantnej želatíny

Postup:

Želatínu nasypeme do studeného mlieka a necháme napučať. Otom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme – nevaríme.

Rozpustenú želatínu zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým ušľaháme tvaroh so smotanou, cukrom a nadrobno nasekanými vlašskými orechmi. Potom do zmesi vmiešame aj želatínu.

Jablká nakrájame na čo najtenšie plátky a uložíme ich na dno tortovej formy. Na jablká navrstvíme polovicu tvarohového krému, opäť uložíme plátky jabĺk a prikryjeme druhou polovicou krému. Prikryjeme fóliou.

Vložíme na niekoľko hodín, ideálne na celú noc stuhnúť do chladničky.

Odstránime fóliu a vložíme na chvíľu do horúcej vody. Potom jednoducho vyklopíme z formy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom