Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecaku: Ponúkla som návšteve a mala taký úspech, že rozdávam recept kade chodím!

Výborný dezert bez pečenia – ideálny pre milovníkov čokolády.

Potrebujeme:

Na základ:

1 bal. kakaové alebo vanilkové venčeky (môžete nahradiť aj maslovými sušienkami alebo piškótami)

100 g roztopeného masla

500 g jemného tvarohu

300 ml smotany na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g čokolády na varenie

podľa chuti rum

poleva (voliteľné):

140 ml smotany na šľahanie

100 g horkej čokolády

Postup:

Venčeky alebo sušienky si rozdrvíme a natlačíme do formy, ktorú sme si vyložili fóliou.

Na venčeky nalejeme maslo a rum – ešte rukami dobre pozatláčame.

Odložíme do chladničky, kým pripravíme krém.

V mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a zmiešame so šľahačkou – zmiešame.

Teraz už celú zmes len zmeišame s tvarohom (môžeme pridať aj oriešky, alebo kúsky čokolády).

Krém navrstvíme na sušienkový základ.

Tortu môžeme nechať len takto a podávať bez polevy, ak však chcete aj polevu, stačí ju pripraviť veľmi jednoducho zo smotany a čokolády (kúsky čokolády nalámeme do smotany a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli).

Polevu len nalejeme na na vrch torty a dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár