Výborná krémová torta s orechmi, keksíkmi a banánmi. Je jednoduchá, rýchla a ak hľadáte dobrý dezert pre oslávenca, ktorý navyše zvládnete rýchlo a jednoducho, práve ste ho našli!
Potrebujeme:
350 g drvených maslových sušienok
200 g pomletých vlašských orechov
250 g masla
200 g práškového cukru
Dlhé piškóty
Na krém:
2 bal. vanilkového pudingu
2 lyžice polohrubej múky
2 lyžice kukuričného škrobu (gustina)
10 lyžíc kr. cukru
1 l mlieka
250 g masla
4 banány nakrájané na kolieska
Na vrch:
300-400 ml smotany na šľahanie
Postup:
Orechy zmiešame s drevenými sušienkami, cukrom a zmäknutým maslom. Premiešame a Vymiešame jednotnú zmes – tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na chvíľu odležať (tak, aby cesto príliš nestvrdla).
Potom rozdelíme na dve časti a prvú navrstvíme rovnomerne na vymastené dno tortovej formy. Druhú časť rozvaľkáme – alebo rukami vyformujeme na potravinárskej fólii (neskôr ju preklopíme na vrch dezertu).
Z mlieka, pudingových práškov, múky, cukru a škrobu si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a do hmoty postupne po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.
Na vrstvu krému uložíme piškóty (môžeme pokvapkať mliekom, ale aj bez mlieka zmäknú). Na piškóty ďalšiu časť krému, kolieska banánov, opäť krém, vrstvu piškót a aj poslednú časť krému.
Nakoniec na vrch dezertu uložíme druhú časť sušienkového cesta, ktorú sme si rozvaľkali na fólii.
Dezert vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny vychladiť (ideálne však na celú noc). Tortu ozdobíme šľahačkou a môžeme posypať kakaom, čokoládou, alebo zvoliť vlastnoručnú dekoráciu.
zdroj: recipeci