plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická nepečená ovocná torta za 5 minút: Každý bude nadšený a všetci budú pýtať recept!

Z tohto receptu na tortu budete nadšení!

Žiadne pečenie a vyzerá, ako z cukrárne.

Všetci hostia pýtajú recept, pretože je jednoduchá na prípravu a chutí naozaj skvele.

 

 

Navyše sa môžete inšpirovať skvelým nápadom na zdobenie.

Podľa tohto receptu z youtube ju zvládnete aj vy.

Potrebujeme:

1 konzerva zaváraných broskýň

180 g sušienok

60 g kokosového oleja

2 PL kakaa

14 g agar prášku (prírodná želatína)

200 g mrazených čerešní

300 g čerešňovej šťavy

veľkosť formy 19 cm

Postup:

Sušienky vložíme do mixéra.

Rozomelieme na prášok.

 

 

Potom pridáme kakao, rozpustený kokosový olej.

Dobre premiešame. 

 

 

Pomocou pohára utlačíme do formy.

Lyžicou uhladíme povrch.

Broskyne vyberieme z konzervy.

 

 

Nakrájame na mesiačiky.

Anaukladáme na vrch sušienkového cesta.

 

 

Broskyňový sirup zlejeme do hrnca, pridáme 7 g agaru.

Dobre premiešame.

 

 

Zahrievame, kým hmota nezhustne. 

Čerešne si opláchneme v studenej vode.

Utrieme pomocou kuchynských utierok.

Naukladáme ich navrch.

 

 

Čerešňovú šťavu si nalejeme do hrnca, pridáme 7 g agaru a zahrievame tak isto ako broskyňovú šťavu, kým hmota nezhustne. 

Necháme mierne vychladnúť a potom hmotou zalejeme čerešne vo forme. 

TIP:

Ak chcete na povrch vytvoriť ozdobný dekor, vystrihnite si kruh z bublinkovej fólie a položte ho na vrch.

Po stuhnutí želatínovej vrstvy, ju dáte dolu.

Na želatíne ostane dierkovaný vzor.

 

 

Teraz vložíme dezert na 30 minút do chladničky. 

Hotovo.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes