Nepečená torta z kyslej smotany a Salka: Najlepší krémový ovocný dezert, aký ochutnáte!

Výborný dezert na popoludnie. Rýchlo pripravená, ešte rýchlejšie zjedená.

Výborný dezert na popoludnie. Rýchlo pripravená, ešte rýchlejšie zjedená.

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

250 gramové sušienky

...

Na namáčanie:

Šťava z ovocia

Ďalej:

Zavárané mandarínky alebo broskyne scedené zo šťavy

Maslové sušienky alebo dlhé piškóty

Postup:

Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom do jednotného krému.

Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie (aspoň okraje).

Sušienky krátko namočíme do ovocnej šťavy a uložíme na dno formy. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na sušienky. Pokračujeme krémom, sušienkami, kúskami ovocia a takto vrstvíme.

Pokračujeme piškótami máčanými vo šťave a zvyškom krému. Vrch dozdobíme kúskami ovocia. Dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)