Nepečená maškrta z kyslej smotany a Salka za 15 minút: Najlepší krémový dezert s chuťou kávy, aký ochutnáte!

Výborný nápad na nepečenú dobrotu pre vašich hostí, alebo ku kávičke.

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

1 smotana na šľahanie

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dlhé piškóty

Káva – na namáčanie piškót

Dlhé piškóty

na polevu:

200 ml smotany na šľahanie

160 g čokolády

Postup:

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na šľahačku. Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a šľahačkou. Misku, v ktorej kondenzované mlieko neumývajte, neskôr do nej nalejeme kávu.

Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

Do misky s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku kávy (rozpustnej) a ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.

Nachystáme si formu na pečenie.

Piškóty krátko namočíme do kávovej zmesi a uložíme namočenou stranou na dno formy.

Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na piškóty. Pokračujeme piškótami máčanými v káve a zvyškom krému.

Vrch polejeme čokoládovou polevou (rozpustíme si čokoládu v smotane).

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár