Máte radi domáce pochúťky z bielej čokolády? V tomto fantastickom dezerte si ju vychutnáte skutočne do sýtosti. Oslaďte si popoludnie neodolateľnou čokoládovou tortou.
Potrebujeme:
Cesto:
350 g piškót alebo maslových sušienok
150 masla
Krém:
2 balenia bielej čokolády (100g)
2 šľahačkové smotany
2 biele jogurty
Cukor podľa chuti
1 balenie plátkovej želatíny
Postup:
Sušienky rozdrvíme a pridáme k nim rozpustené maslo. Dôkladne premiešame a hmotu vtlačíme do pripravenej tortovej formy (priemer formy 22 cm). Tortu so sušienkovým cestom vložíme do chladničky a pripravíme si krém.
Želatínu dáme napučať do vody. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, šľahačku s jogurtom dáme do mixéra, počas miešania pridáme bielu čokoládu. Želatínu dáme roztopiť na oheň, pozor, nesmie vrieť, iba aby sa roztopila. Trošku krému zmiešame so želatínou, dobre premiešame a hneď vlejeme do krému. Dobre premiešame. Vylejeme do tortovej formy.
Tortu podávame ozdobenú šľahačkou alebo hoblinkami čoklády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)