Neutekajte do obchodu pre nanukovú tortu, za 15 minút máte dezert lepší ako zmrzlina: Nepečená torta z bielej čokolády a jogurtu!

Máte radi domáce pochúťky z bielej čokolády? V tomto fantastickom dezerte si ju vychutnáte skutočne do sýtosti. Oslaďte si popoludnie neodolateľnou čokoládovou tortou.

Potrebujeme:

Cesto:

350 g piškót alebo maslových sušienok

150 masla

Krém:

2 balenia bielej čokolády (100g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 šľahačkové smotany

2 biele jogurty

Cukor podľa chuti

1 balenie plátkovej želatíny

Postup:

Sušienky rozdrvíme a pridáme k nim rozpustené maslo. Dôkladne premiešame a hmotu vtlačíme do pripravenej tortovej formy (priemer formy 22 cm). Tortu so sušienkovým cestom vložíme do chladničky a pripravíme si krém.

Želatínu dáme napučať do vody. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, šľahačku s jogurtom dáme do mixéra, počas miešania pridáme bielu čokoládu. Želatínu dáme roztopiť na oheň, pozor, nesmie vrieť, iba aby sa roztopila. Trošku krému zmiešame so želatínou, dobre premiešame a hneď vlejeme do krému. Dobre premiešame. Vylejeme do tortovej formy.

Tortu podávame ozdobenú šľahačkou alebo hoblinkami čoklády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)