Pripravte si doma zaujímavú smotanovo-ovocnú delikatesu podľa nášho jednoduchého receptu.
U nás doma zožala torta nečakaný úspech, deti sa jej nevedeli nabažiť.
Úžasná ovocná torta podľa receptu z youtube kanála Leckere Minute.
Potrebujeme:
2 vajcia
2-3 PL kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
štipku soli
300 ml mlieka
180 g hladkej múky
20 g kakaa
200 ml vody
2 PL rastlinného oleja
15 g želatíny
100 ml vody
Na krém:
700 g kyslej smotany
1 ČL vanilkového cukru
120-150 g práškového cukru
250-300 g konzervovaných broskýň
150 g vykôstkovaných čerešní
Na polevu:
100 g čokolády
2,5 PL mlieka
15 g masla
Postup:
Do väčšej misy pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, soľ a metličkou rozmiešame.
Po troškách za miešania pridávame časť mlieka, preosiatu múku s kakaom.
Všetko dobre premiešame.
Zmes rozšľaháme na krém, za miešania pridáme druhú časť mlieka a vriacu vodu.
Misku prekryjeme fóliou a necháme pôsobiť 20 minút.
Panvicu namažeme rastlinným olejom.
Naberačkou nalejeme zmes a smažíme z oboch strán na strednom ohni.
Do malej misky pridáme želatínu, studenú vodu.
Zamiešame a necháme 5 minút pôsobiť.
Do misky so smotanou pridáme vanilkový cukor, cukor a špachtľou dobre premiešame.
Broskyne nakrájame na kocky, do tortovej formy vložíme fóliu.
Roztopenú želatínu pridáme do smotanovej zmesi a dobre zamiešame.
Na spodok formy vložíme palacinku, rovnako ich vložíme do dvoch pohárov a do každého pridáme 2-3 lyžice smotanovej zmesi.
Potom pridáme broskyne, čerešne, na dno formy nalejeme 5-6 lyžíc smotany a vložíme natesno „taštičky“ z cesta (viď video).
Na vrch pridáme zvyšky ovocia, zalejeme zvyškom smotanovej zmesi, prekryjeme plackou a zastrčíme okraje.
Tortu pevne prekryjeme fóliou a dáme na noc chladiť.
Do malej misky nalámeme čokoládu, zalejeme mliekom.
Pridáme maslo, zahrejeme, aby sa čokoláda rozpustila a dobre premiešame.
Tortu vyberieme z formy, zalejeme čokoládou zmesou.
Vložíme na 10 minút do chladničky.
Ovocnú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: