Takéto koláče varí málokto: Túto nepečenú tortu budete pripravovať každý deň!

Pripravte si doma zaujímavú smotanovo-ovocnú delikatesu podľa nášho jednoduchého receptu.

U nás doma zožala torta nečakaný úspech, deti sa jej nevedeli nabažiť.

 

 

Úžasná ovocná torta podľa receptu z youtube kanála Leckere Minute.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 vajcia

2-3 PL kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

štipku soli

300 ml mlieka

180 g hladkej múky

20 g kakaa

200 ml vody

2 PL rastlinného oleja

15 g želatíny

100 ml vody

Na krém:

 

 

700 g kyslej smotany

1 ČL vanilkového cukru

120-150 g práškového cukru

250-300 g konzervovaných broskýň

150 g vykôstkovaných čerešní

Na polevu:

100 g čokolády

2,5 PL mlieka

15 g masla

Postup:

Do väčšej misy pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, soľ a metličkou rozmiešame.

Po troškách za miešania pridávame časť mlieka, preosiatu múku s kakaom.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Zmes rozšľaháme na krém, za miešania pridáme druhú časť mlieka a vriacu vodu.

Misku prekryjeme fóliou a necháme pôsobiť 20 minút.

 

 

Panvicu namažeme rastlinným olejom.

Naberačkou nalejeme zmes a smažíme z oboch strán na strednom ohni.

Do malej misky pridáme želatínu, studenú vodu.

Zamiešame a necháme 5 minút pôsobiť.

 

 

Do misky so smotanou pridáme vanilkový cukor, cukor a špachtľou dobre premiešame.

Broskyne nakrájame na kocky, do tortovej formy vložíme fóliu.

Roztopenú želatínu pridáme do smotanovej zmesi a dobre zamiešame.

 

 

Na spodok formy vložíme palacinku, rovnako ich vložíme do dvoch pohárov a do každého pridáme 2-3 lyžice smotanovej zmesi.

Potom pridáme broskyne, čerešne, na dno formy nalejeme 5-6 lyžíc smotany a vložíme natesno „taštičky“ z cesta (viď video).

 

 

Na vrch pridáme zvyšky ovocia, zalejeme zvyškom smotanovej zmesi, prekryjeme plackou a zastrčíme okraje.

Tortu pevne prekryjeme fóliou a dáme na noc chladiť.

 

 

Do malej misky nalámeme čokoládu, zalejeme mliekom.

Pridáme maslo, zahrejeme, aby sa čokoláda rozpustila a dobre premiešame.

Tortu vyberieme z formy, zalejeme čokoládou zmesou.

Vložíme na 10 minút do chladničky.

Ovocnú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash