plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonale osviežujúca nepečená torta s kyslou smotanou a želé: Zabudnite na ťažké zákusky, toto je bomba!

Predstavte si dezert, ktorý vás nezabetónuje na ďalšie dve hodiny, ale vám dokonale ulahodí a osvieži vaše chuťové bunky. Táto torta je presne taká. Vychutnajte si lahodnú pomarančovú chuť, veď príprava je veľmi jednoduchá :) Tento dezert je vo všetkých ohľadoch božský!

Predstavte si dezert, ktorý vás nezabetónuje na ďalšie dve hodiny, ale vám dokonale ulahodí a osvieži vaše chuťové bunky. Táto torta je presne taká. Vychutnajte si lahodnú pomarančovú chuť, veď príprava je veľmi jednoduchá :) Tento dezert je vo všetkých ohľadoch božský!

Potrebujeme:

700 g kyslej smotany

300 g sušienok bebe

25 g želatíny

150 ml horúcej vody

1 šálku kryštálového cukru

1 balenie vanilkového cukru

1 pomaranč

500 ml pomarančovej šťavy

1 balenie cukrárenského želé

Postup:

Rozpustite želatínu v 150 ml horúcej vody a nechajte ju vychladnúť. Ošúpte si pomaranč a nakrájajte ho na plátky. Pomarančovú šťavu zmiešajte s práškovým želé a povarte 1 minútu. Nalejte do tortovej formy, do želé rovnomerne naukladajte nakrájaný pomaranč a dajte do chladničky stuhnúť.

Sušienky rozdrvte na malé kúsky. Kyslú smotanu vyšľahajte so všetkým cukrom, až kým s cukor nerozpustí. Pridajte želatínu, ktorú ste si na začiatku nechali napučať a vyšľahajte na hladký krém.

Krém z kyslej smotany a želatíny zmiešajte s rozdrvenými sušienkami tak, aby boli sušienky vmiešané rovnomerne. Krém potom nalejte do tortovej formy na želé. Vložte do chladničky. Keď celá hmota stuhne, formu niekoľkokrát ponorte do horúcej vody. Potom prikryte formu plytkým tanierom, otočte formu a tortu vyklopte.

Vznikne tento lahodný osviežujúci dezert, ktorý poteší každý maškrtný jazýček. Nakrájajte a servírujte.

Prajeme dobrú chuť! :-)

Zdroj: sovkusom.ru

Najlepšie recepty na dnes