Potrebujeme:
500 ml kyslej smotany (čo najvyšší obsah tuku)
2 vajcia
½ lyžičky vanilkovej arómy (alebo vanilkový cukor)
150 g kr. cukru )alebo podľa chuti
50 g masla
2 lyžice kukuričnéh škrobu
100 g bielej čokolády
10 kusov okrúhlych tortových oblátok – ak nemáte, použite aj klasické podlhovasté oblátky
Postup:
Vyšľahajte vajcia s cukrom, škrobom a vanilkovým cukrom do hladka.
Pridajte kyslú smotanu a znovu rozšľahajte do hladka.
Nádobu položte na stredný plameň. Keď sa hmota zahreje, pridajte maslo, priveďte do varu a potom varte 4 minúty. Neustále premiešavajte, aby sa hmota nespálila. Akonáhle sa krém zahustí, odstráňte z tepla.
Keď je krém studený, naplňte ním oblátky a zvyšok krému použite na vrch torty. Posypte strúhanou bielou čokoládou.
Dajte hotovú tortu na niekoľko hodín do chladničky.