Nepečená torta „Ruská zmrzlina“: Nemusíte utekať do obchodu, za 15 minút máte dezert pre celú rodinu a chutí ako zmrzlina!

Potrebujeme:

500 ml kyslej smotany (čo najvyšší obsah tuku)

2 vajcia

½ lyžičky vanilkovej arómy (alebo vanilkový cukor)

150 g kr. cukru )alebo podľa chuti

50 g masla

2 lyžice kukuričnéh škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g bielej čokolády

10 kusov okrúhlych tortových oblátok – ak nemáte, použite aj klasické podlhovasté oblátky

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, škrobom a vanilkovým cukrom do hladka.

ako urobiť ľadový koláč

Pridajte kyslú smotanu a znovu rozšľahajte do hladka.

ako urobiť krém

Nádobu položte na stredný plameň. Keď sa hmota zahreje, pridajte maslo, priveďte do varu a potom varte 4 minúty. Neustále premiešavajte, aby sa hmota nespálila. Akonáhle sa krém zahustí, odstráňte z tepla.

recept na zmrzlinu

Keď je krém studený, naplňte ním oblátky a zvyšok krému použite na vrch torty. Posypte strúhanou bielou čokoládou.

Dajte hotovú tortu na niekoľko hodín do chladničky.

ako variť tortu bez pečenia

Ak si pripravíte viac krému, môžete ho požiť aj na ozdobu torty a čokoládu priamo do krému, ktorým plníte oblátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)