plny-hrniec_transparent_negativ.png

LENIVEC – úplne fantastická nepečená DOBRÔTKA pre zaneprázdnených: Len minútka a už je na tanieri!

Doslova za 10 minút.

Pripravte si vynikajúcu domácu sladkosť, ktorá nielen skvele chutí ale aj krásne vyzerá.

Ideálny dezert (nielen) na nedeľné popoludnie.

 

 

Studený koláč budete robiť veľmi často, pretože je nielen rýchly, ale aj veľmi chutný.

Potrebujeme:

300 g dlhých piškót

3 tégliky redšieho jogurtu (1 téglik =180 g)

1 kg ovocia (jahody, maliny…)

200 g smotany na šľahanie

Cukor podľa chuti (prípadne použite med alebo alternatívne saldidlo)

Na ozdobu:

Čokoládové hoblinky

Postup:

Najskôr si pripravíme piškóty.

 

 

Nalámeme ich na menšie kúsky.

Ak nemáte piškóty, môžete použiť sušienky alebo kúsky upečeného korpusu.

Navrstvíme do misky s vyššími okrajmi.

 

 

Teraz kúsky piškót prelejeme jogurtom.

Ak používate neochutený biely jogurt, oslaďte si ho podľa vlastnej chuti.

Dobre premiešame, aby sa jogurt a piškóty prepojili.

 

 

Teraz si ovocie nakrájame na drobnejšie kúsky.

Môžete použiť aj dva druhy ovocia.

V recepte je 700 g jahôd a 300 odkôstkovaných čerešní.

Ak je ovocie kyselkavejšie, tiež si ho doslaďte podľa chuti práškovým cukrom.

 

 

Poslednou zložkou je šľahačka.

Tú si klasicky vyšľaháme do tuha.

Ja nesladím, ale ak máte radi sladšie, pokojne pridajte počas šľahania aj cukor.

Šľahačku navrstvíme na ovocie, uhladíme.

 

 

Môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou.

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes