plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená torta korytnačka

Skvelá alternatíva obľúbenej nepečenej smotanovo-piškótovej torty, ktorú ocenia predovšetkým vaše deti. Pôvodná verzia, ktorú som našla na internete bola kokosovo – ďatlová a kedže som tieto ingrediencie momentálne doma nemala, pripravila som si upravenú verziu z prísad, ktoré moja rodina miluje. Verím, že na veselej zelenej korytnačke si pochutnáte aj vy.

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

2 ks kyslej smotany

Košík kiwi  (ktoré si nakrájame na tenké kolieska)

Detské piškóty

Práškový cukor

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a osladíme podľa chuti (ja som použila 3 lyžice cukru).  Pripravíme si väčšiu misku, pomocou ktorej docielime tvar panciera. Misku vystelieme potravinovou fóliou, vyložíme kolieskami kiwi- tak aby sa mierne prekrývali a vrstvíme krém s piškótami ako pri klasickej nepečenej torte. Keď máme misku naplnenú až po okraj, dáme stuhnúť na noc do chladničky.

Tortu vyklopíme na tácku a ak vzniknú prípadné nedokonalosti, elegantne ich prekryjeme ďalšími kiwi kolieskami. Zvyšok korytnačky dotvoríme pomocou kiwi, prípadne pomocou iného ovocia.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

foto: thewhoot

Najlepšie recepty na dnes