Máte radi domáce pochúťky z bielej čokolády? V tomto fantastickom dezerte si ju vychutnáte skutočne do sýtosti. Oslaďte si popoludnie neodolateľnou čokoládovou tortou.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g maslových sušienok
125 masla
1 bal bielej čokolády
Krém:
3 bal. bielej čokolády
600 ml smotany na šľahanie
2 lyžice želatíny v prášku
2 lyžice práškového cukru – voliteľné
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s bielou čokoládou – alebo môžeme rozpustiť v mikrovlnke.
Sušienky rozdrvíme a pridáme do rozpustenej zmesi čokolády a masla. Dôkladne premiešame a hmotu vtlačíme do pripravenej tortovej formy (priemer formy 22 cm). Tortu so sušienkovým cestom vložíme do chladničky a pripravíme si krém.
Želatínu necháme napučať v malom množstve vody. Bielu čokoládu rozpustíme spolu so 100 ml smotany vo vodnom kúpeli. Keď je zmes rozpustená, zložíme z plameňa a vmiešame napučanú želatínu (miešaním rozpustíme).
Zo zvyšnej šľahačky a cukru ušľaháme tuhú šľahačku. Do čokoládovej hmoty najskôr primiešame menšie množstvo šľahačky a následne spojíme obe hmoty. Biely šľahačkovo-čokoládový krém navrstvíme na vychladený korpus a uhladíme. Vložíme do chladničky stuhnúť.
Tortu podávame ozdobenú hoblinkami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: przepisy