plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená torta z bielej čokolády

Máte radi domáce pochúťky z bielej čokolády? V tomto fantastickom dezerte si ju vychutnáte skutočne do sýtosti. Oslaďte si popoludnie neodolateľnou čokoládovou tortou.

Máte radi domáce pochúťky z bielej čokolády? V tomto fantastickom dezerte si ju vychutnáte skutočne do sýtosti. Oslaďte si popoludnie neodolateľnou čokoládovou tortou.

Potrebujeme:

Cesto:

300 g maslových sušienok

125 masla

1 bal bielej čokolády

Krém:

3 bal. bielej čokolády

600 ml smotany na šľahanie

2 lyžice želatíny v prášku

2 lyžice práškového cukru – voliteľné

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s bielou čokoládou – alebo môžeme rozpustiť v mikrovlnke.

Sušienky rozdrvíme a pridáme do rozpustenej zmesi čokolády a masla. Dôkladne premiešame a hmotu vtlačíme do pripravenej tortovej formy (priemer formy 22 cm). Tortu so sušienkovým cestom vložíme do chladničky a pripravíme si krém.

Želatínu necháme napučať v malom množstve vody. Bielu čokoládu rozpustíme spolu so 100 ml smotany vo vodnom kúpeli. Keď je zmes rozpustená, zložíme z plameňa a vmiešame napučanú želatínu (miešaním rozpustíme).

Zo zvyšnej šľahačky a cukru ušľaháme tuhú šľahačku. Do čokoládovej hmoty najskôr primiešame menšie množstvo šľahačky a následne spojíme obe hmoty. Biely šľahačkovo-čokoládový krém navrstvíme na vychladený korpus a uhladíme. Vložíme do chladničky stuhnúť.

Tortu podávame ozdobenú hoblinkami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: przepisy

Najlepšie recepty na dnes