Príprava tejto broskyňovej torty zaberie len pár minút: Žiadny pridaný cukor a nepotrebujete ani rúru!

Táto nepečená torta je veľmi jednoduchá na prípravu a chuťovo fantastická!

Broskyne jej dodajú príjemnú osviežujúcu chuť a je taká krémová, že sa úplne rozpúšťa na jazyku. 

Vyskúšajte a presvedčte sa sami.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Zdravo a chutne a určite sa podarí. 

Potrebujeme:

1 konzervu zaváraných broskýň

180 g sušienok

70 g masla

200 g smotanového syra (mascarpone)

30 g želatíny

500 g broskyňového jogurtu

100 ml šľahačkovej smotany

formu s priemerom 19 cm

Postup:

Sušienky si vložíme do misy.

Zomelieme ručným mixérom na prach. 

 

 

V samostatnej miske si rozpustíme maslo a polejeme ním sušienky.

Premiešame a toto sušienkové cesto natlačíme na dno formy, potom uhladíme. 

Želatínu necháme napučať vo vode a v mise si vyšľaháme smotanový syr so šľahačkovou smotanou. 

Následne do tejto hmoty zašľaháme broskyňový jogurt.  

Polovicu želatíny si rozpustíme.

Zašľaháme do krému a ten potom vylejeme na sušienkové cesto, pričom povrch uhladíme. 

Otvoríme si konzervu s broskyňami, zlejeme sirup do hrnca.

Broskyne nakrájame na mesiačiky a naukladáme na vrch torty.

 

 

Sirup v hrnci zahrejeme na 80 °C, pridáme želatínu a premiešame. 

Necháme vychladnúť na 40 °C a postupne nalejeme na vrch torty. 

Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 1 hodinu. 

 

 

Hotovo.

Teraz stačí tortu už len nakrájať a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels