Táto nepečená torta je veľmi jednoduchá na prípravu a chuťovo fantastická!
Broskyne jej dodajú príjemnú osviežujúcu chuť a je taká krémová, že sa úplne rozpúšťa na jazyku.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Zdravo a chutne a určite sa podarí.
Potrebujeme:
1 konzervu zaváraných broskýň
180 g sušienok
70 g masla
200 g smotanového syra (mascarpone)
30 g želatíny
500 g broskyňového jogurtu
100 ml šľahačkovej smotany
formu s priemerom 19 cm
Postup:
Sušienky si vložíme do misy.
Zomelieme ručným mixérom na prach.
V samostatnej miske si rozpustíme maslo a polejeme ním sušienky.
Premiešame a toto sušienkové cesto natlačíme na dno formy, potom uhladíme.
Želatínu necháme napučať vo vode a v mise si vyšľaháme smotanový syr so šľahačkovou smotanou.
Následne do tejto hmoty zašľaháme broskyňový jogurt.
Polovicu želatíny si rozpustíme.
Zašľaháme do krému a ten potom vylejeme na sušienkové cesto, pričom povrch uhladíme.
Otvoríme si konzervu s broskyňami, zlejeme sirup do hrnca.
Broskyne nakrájame na mesiačiky a naukladáme na vrch torty.
Sirup v hrnci zahrejeme na 80 °C, pridáme želatínu a premiešame.
Necháme vychladnúť na 40 °C a postupne nalejeme na vrch torty.
Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 1 hodinu.
Hotovo.
Teraz stačí tortu už len nakrájať a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: