Nepečená syrová roláda, ktorú pripravíte úplne na studeno: Zaručene sa nerozpadne a chuť fantastická!

Syrovú roládu milujem.

 

 

Pamätám si ju ešte z detstva, pretože ju moja mamina pripravovala vždy na sviatky.

U nás sa robil syr v mikroténovom sáčku, ale dá sa pripraviť na viacero spôsobov.

...

Stačí si len vybrať, ktorý vám najviac vyhovuje.

Možno vám ulahodí práve tento, ktorý sme našli v skupine Recepty a rady do kuchyne ;)

 

 

Potrebujeme:

asi 6 plátkov syra

4 plátky šunky

4 uvarené vajíčka

2 syry v črievku

bylinky

vňaťka podľa chuti

 

Cheese, Grated, Discs, Raclette Cheese, Raclette, Gouda

 

Postup:

Plátky syra si naukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Hrany syra dávajte jemne cez seba.

Dajte na chvíľku do rúry, aby sa syr pod vplyvom tepla spojil.

Následne ho môžete jemne popritláčať prstami, aby sa vytvoril kompaktný plát.

Navrch naukladáme šunku a plnku z varených vajíčok a taveného syra.

Plnka:

Jednoducho zmiešame pretlačené vajíčka so syrom, dochutíme bylinkami, či vňaťkou podľa chuti.

Môžeme jemne osoliť a okoreniť.

Rovnomerne navrstvíme na šunku a zrolujeme.

Dáme do chladničky stuhnúť aspoň na hodinu.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)