plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená smotanovo – čokoládová torta

Fantastická torta, ktorá určite zachutí celej rodine. Doprajte si nepečený dezert plný čokolády a sladkej smotany, s rýchlou a jednoduchou prípravou.

Potrebujeme:

100 g dlhých piškót

3-4 lyžičky ovocnej šťavy (čerešnovej, čučoriedkovej…)

500 ml smotany na šľahanie

500 ml mlieka

100 g hnedej čokolády

100 g bielej čokolády

10 lyžíc kukuričného škrobu

4 lyžice cukru

2 bal. vanilkového cukru

Postup:

V hrnci zmiešame mieko so smotanou a vanilkovým aj kryštálovým cukrom. Zmes za stáleho miešania zahrievame na miernom plameni. Keď sa zmes začne variť, postupne – pomalých častiach  pridáme škrob. Keď hmota začne hustnúť, zložíme z ohňa a stále miešame, aby nám nevznikli hrudky.

Hmotu rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme bielu a do druhej hnedú čokoládu. Miešame, aby sa oba druhy čokolády  v smotanovej hmote rozpustili.

Pripravíme si okrúhlu tortovú formu a vyložíme ju piškótami, ktoré predtým namáčame v ovocnej šťave. Obe smotanovo-čokoládové zmesi navrstvíme na piškóty, pričom striedame bielu a tmavú vrstvu.

Povrch torty môžeme ozdobiť podľa fantázie, napríklad pomocou šľahačky.

Hotovú tortu vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: moirecepti

Najlepšie recepty na dnes