plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená smotanová torta s ananásom

Vynikajúci nepečený dezert zo smotanového krému a sviežeho ovocia. Navyše s jednoduchou prípravou, vďaka ktorej si môžete na tejto dobrote pochutnávať už o chvíľu.

Rýchla a jednoduchá pochúťka zo smotanového krému, piškót a ananásu.

Potrebujeme:

200 g dlhých piškót

400 g ananásu

400 g kyslej smotany

400 ml smotany na šľahanie

120 g práškového cukru

Citrónovú kôru z 1 citróna

1 a ½ lyžičky vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)

2 lyžice Baileys alebo iného koňaku

2 lyžičky želatíny v prášku a 4 lyžice vody

Postup:

Ananás scedíme zo šťavy a necháme odkvapkať. Šťavu nevylievame, bdueme ju potrebovať neskôr.

Želatínu namočíme do vody a necháme napučať cca 10 minút.

Medzitým ušľaháme zo smotany tuhú šľahačku.

Želatínu rozpustíme na miernom ohni (nevaríme) a necháme vychladnúť.

Kým želatína chladne, zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a likérom. Následne vmiešame vychladnutnú želatínu a vyšľaháme dohladka.

Nakoniec vmiešame šľahačku – smotanový krém je pripravený.

Pripravíme si formu s vyššími okrajmi (18 x 28 cm). Na dno uložíme piškóty, ktoré máčame v ananásovej šťave. Na piškóty uložíme plátky ananásu a 1/2 krému. Potom nasleduje opäť vrstva máčaných piškót, ovocia a krému.

Tortu posypeme strúhanou citrónovou kôrou, drvenými sušienkami alebo čokoládovými hoblinkami a uložíme do chladničky stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: recepti

Najlepšie recepty na dnes