Rýchla a jednoduchá pochúťka zo smotanového krému, piškót a ananásu.
Potrebujeme:
200 g dlhých piškót
400 g ananásu
400 g kyslej smotany
400 ml smotany na šľahanie
120 g práškového cukru
Citrónovú kôru z 1 citróna
1 a ½ lyžičky vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
2 lyžice Baileys alebo iného koňaku
2 lyžičky želatíny v prášku a 4 lyžice vody
Postup:
Ananás scedíme zo šťavy a necháme odkvapkať. Šťavu nevylievame, bdueme ju potrebovať neskôr.
Želatínu namočíme do vody a necháme napučať cca 10 minút.
Medzitým ušľaháme zo smotany tuhú šľahačku.
Želatínu rozpustíme na miernom ohni (nevaríme) a necháme vychladnúť.
Kým želatína chladne, zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a likérom. Následne vmiešame vychladnutnú želatínu a vyšľaháme dohladka.
Nakoniec vmiešame šľahačku – smotanový krém je pripravený.
Pripravíme si formu s vyššími okrajmi (18 x 28 cm). Na dno uložíme piškóty, ktoré máčame v ananásovej šťave. Na piškóty uložíme plátky ananásu a 1/2 krému. Potom nasleduje opäť vrstva máčaných piškót, ovocia a krému.
Tortu posypeme strúhanou citrónovou kôrou, drvenými sušienkami alebo čokoládovými hoblinkami a uložíme do chladničky stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recepti