Nepečená smotanová torta s ovocím

Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete.

Krém, ovocie a maslové sušienky. To základ pre túto vynikajúcu tortu, ktorú pripravíte skutočne rýchlo a bez väčšej námahy. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise, zaliať smotanovým krémom a potom vyklopiť. Sladká pochúťka je je na svete! :-)

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

¾ – 1 šálku práškového cukru

3 lyžice želatíny v prášku

50 g jahôd

50 g hrozna

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g kivi

50 g pomarančov

50 g banánov

(prípadne iné ovocie podľa chuti)

Vodu na napučanie želatíny

Ďalej budeme potrebovať:

Šalátovú misu

Potravinársku fóliu

Postup:

Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Želatínu necháme napučať vo vode a potom rozpustíme zahrievaním na plameni (nevaríme). Necháme chvíľu vychladnúť.

Smotanu zmiešame s cukrom a sušienky nalámeme na menšie kúsky – prípadne popučíme kuchynským valčekom. Vychladnutú želatínu postupne vmiešame do smotany a dôkladne premiešame.

Šalátové misu vystelieme fóliou a vložíme do nej ovocie a kúsky sušienok. Nakoniec navrstvíme smotanový krém a misou trochu zatrasieme, aby sa krém dostal až na dno. Vložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín. Potom vyberieme, vyklopíme na rovný povrch a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom