plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikto mi neveril, že som tento dezert robil sám: Žiadne pečenie, vyzerá aj chutí za milión!

Nikto neverí, že tento dezert pripravujem sám a niet sa čomu čudovať, veď v skutočnosti vyzerá ako z drahej cukrárne.

 

 

Pripravte ho podľa nižšie uvedeného receptu a prekvapte svoju rodinu. Je to perfektný dezert napríklad po večeri.

Tento recept na dezert z portálu smakosze. mám už dlho. Pripravujem ho vždy, keď chcem prekvapiť hostí.

Vždy sa mi to podarí, pretože mi nikto neverí, že som túto delikatesu pripravoval sám.

Všetci si myslia, že som ju kúpil v neďalekej cukrárni.

Je to preto, lebo tento dezert vyzerá ako drahá práca profesionála.

 

 

Dezert vďaka použitým surovinám vyzerá a chutí výborne.

Žiadna z nich vám nesmie chýbať, preto sme pre vás pripravili zoznam so všetkými ingredienciami.

Nájdete ho nižšie v článku – skontrolujte, čo budete potrebovať a môžeme začať.

Na prípravu ovocného dezertu potrebujeme:

1 l mlieka

60 g kryštálového cukru

5 mandarínok

15 g agar-agarového prášku

150 g tmavej čokolády

Postup:

Do hrnca nasypeme agarový prášok a cukor. Nalejeme liter mlieka.

Všetky ingrediencie zmiešame, aby sa spojili.

 

 

Zmes zahrievame na strednom ohni a miešame, kým nezhustne.

Z plastovej fľaše odrežeme hrdlo.

Ošúpeme mandarínky. Do fľaše začneme nalievať hustú mliečnu zmes.

Mandarínky napichneme na dlhú špajdľu a vložíme do fľaše.

Nalejeme zvyšok zmesi.

 

 

Fľašu vložíme na 30 minút do chladničky.

Čokoládu rozdrvíme a vložíme do hrnca.

Na strednom ohni ju roztopíme.

Dezert vyberieme z chladničky.

Fľašu narežeme a odstránime, potom vyberieme špajdľu.

Dezert položíme na tanier.

 

 

Polejeme rozpustenou čokoládou a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.

Ovocnú pochúťku vložíme na 30 minút do chladničky.

Po uplynutí doby môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes