plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálna nepečená roláda „Kinder bueno“: Keď som ju dala na stôl, všetci sa išli za ňou zblázniť!

Tento fantastický dezert určite vyskúšajte!

Nepečená roláda Kinder bueno podľa receptu z youtube je úplne jednoduchá na prípravu a všetci ju milujú!

Potrebujeme:

500 ml mlieka

2 balenia vanilkového pudingu v prášku

50 g kryštálového cukru

250 g mascarpone

20 g vanilkového cukru

300 ml šľahačkovej smotany

100 g lieskových orechov

30 g cukru

20 ml vody

200 g dlhých piškót

150 ml mlieka

100 g horkej čokolády

40 g masla

Postup:

Plech si pokryjeme papierom na pečenie.

Naukladáme naň vedľa seba dlhé piškóty, ktoré sme predtým namočili v mlieku.

Do hrnca si nasypeme vanilkový puding, zalejeme mliekom a vymiešame metličkou.

Pridáme cukor a uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť asi 25 minút.

Následne do pudingu zašľaháme mascarpone.

 

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na hustú šľahačku a po častiach zapracujeme do pudingovej hmoty.

Do suchej panvice si nasypeme lieskovce, zasypeme cukrom, zalejeme vodou.

Necháme skaramelizovať.

Potom ich preložíme do mixéra a nasekáme.

Orechy zapracujeme do krému a natrieme na piškóty, ktoré sme si pripravili na plech.

Postupne zrolujeme pomocou papiera na pečenie.

Odložíme ju na hodinu do chladničky.

Medzitým si pripravíme polevu.

Maslo s nalámanou čokoládou môžeme rozpustiť v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.

Vypracujeme metličkou, kým nám nevznikne kompaktná poleva.

Tou ozdobíme vrch rolády, posypeme nasekanými orechmi a môžeme podávať.

Výsledok:

Prajeme dobrú chuť!

Vide návod:

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes