Ak nemáte radi ťažké zákusky a hľadáte ľahký, jemný a osviežujúci dezert, stavte na túto tortu.
Sladká smotana a kyslé ovocie sú ideálnou kombináciou!
O toto potešenie sa nemôžete ukrátiť ;)
Potrebujeme:
1 hotový piškótový plát, alebo sušienky či piškóty (upečte napríklad podľa tohto receptu alebo ak máte málo času, použite kupovaný)
400 g ovocia (jahody, mandarínky, kivi, hrozno, jablká, banány atď.)
700 g smotany kyslej 20% (hustá)
300 g práškového cukru
30 g želatíny
1/2 pohára vody
vanilkový cukor
Postup:
1. Ovocie nakrájajte na kúsky.
2. Krém si pripravíte tak, že rozpustíte želatinu vo vode a necháte napučať.
Smotanu dobre vymixujte mixérom a postupne do nej pridajte cukor a vanilkový cukor.
Všetko miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3. Napučanú želatínu rozpustite na miernom ohni, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili.
Nechajte vychladnúť a potom opatrne postupne pridajte do smotany za pomoci mixéra.
4. Korpus si nakrájajte na menšie kúsky.
5. Teraz zostavte tortu.
Formu si vysteľte potravinárskou fóliou a na dno naukladajte v pekných tvaroch ovocie.
Dajte si záležať, pretože keď sa koláč otočí, táto vrstva bude hore ;)
6. Na to naukladajte kúsky korpusu.
7. Všetky medzery vyplňte ovocím a striedajte ovocie a korpus.
8. Na to nalejte krém, dobre ho rozotrite tak, aby sa dostal do všetkých medzier.
9. Tortu zakryte potravinárskou fóliou a chlaďte 2 – 3 hodiny, aby stuhla.
10. Stuhnutú tortu prevráťte na tanier a odstráňte potravinársku fóliu.
Ak chcete, môžete ozdobiť na vrchu ďalšími jedlými dekoračnými kúskami. Dobrú chuť!
Zdroj: retete-usoare.eu