plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasná maškrta z kyslej smotany za 20 minút, BEZ pečenia: Toto tromfne aj drahé torty z cukrárne – tá kombinácia chutí vás dostane!

Ak nemáte radi ťažké zákusky a hľadáte ľahký, jemný a osviežujúci dezert, stavte na túto tortu.

 

 

Sladká smotana a kyslé ovocie sú ideálnou kombináciou!

O toto potešenie sa nemôžete ukrátiť ;)

Potrebujeme:

1 hotový piškótový plát, alebo sušienky či piškóty (upečte napríklad podľa tohto receptu alebo ak máte málo času, použite kupovaný)

400 g ovocia (jahody, mandarínky, kivi, hrozno, jablká, banány atď.)

700 g smotany kyslej 20% (hustá)

300 g práškového cukru

30 g želatíny

1/2 pohára vody

vanilkový cukor

Postup:

1. Ovocie nakrájajte na kúsky.

2. Krém si pripravíte tak, že rozpustíte želatinu vo vode a necháte napučať.

Smotanu dobre vymixujte mixérom a postupne do nej pridajte cukor a vanilkový cukor.

Všetko miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

3. Napučanú želatínu rozpustite na miernom ohni, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili.

Nechajte vychladnúť a potom opatrne postupne pridajte do smotany za pomoci mixéra.

 

4. Korpus si nakrájajte na menšie kúsky.

5. Teraz zostavte tortu.

Formu si vysteľte potravinárskou fóliou a na dno naukladajte v pekných tvaroch ovocie.

Dajte si záležať, pretože keď sa koláč otočí, táto vrstva bude hore ;)

6. Na to naukladajte kúsky korpusu.

7. Všetky medzery vyplňte ovocím a striedajte ovocie a korpus.

8. Na to nalejte krém, dobre ho rozotrite tak, aby sa dostal do všetkých medzier.


9. Tortu zakryte potravinárskou fóliou a chlaďte 2 – 3 hodiny, aby stuhla.

10. Stuhnutú tortu prevráťte na tanier a odstráňte potravinársku fóliu.

Ak chcete, môžete ozdobiť na vrchu ďalšími jedlými dekoračnými kúskami. Dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare.eu

 




 


 

 


Najlepšie recepty na dnes