Nepečená maškrta z kyslej smotany a Salka na spôsob Tiramisu: Najlepší dezert s vôňou kávy, aký sme ochutnali!

Výborný dezert na teplé nedeľné popoludnie. Rýchlo pripravená, ešte rýchlejšie zjedená.

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

250 gramové sušienky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Káva – 1 šálka

Vanilkové sušienky

Na vrch:

200 g čokolády

1/2 téglika kyslej smotany

1 lyžica masla

Postup:

Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom. Misku, v ktorej bolo kondenzované mlieko neumývajte, neskôr do nej nalejeme kávu.

Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

Do misky s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku kávy (rozpustnej) a ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou (aspoň okraje).

Sušienky krátko namočíme do kávovej zmesi a uložíme na dno formy a po stranách. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a časť navrstvíme na sušienky. Potom pokračujeme vo vrstvení, sušienky, ktrém – až kým neminieme všetky prísady.  Vrch polejeme čokoládovou polevou ( smotanu zohrejeme v mikrovlnnej rúre alebo na vodnom kúpeli (nie je potrebné variť, iba ohriať), potom pridajte nasekanú čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí, a pridajte maslo). 

 

Dáme vychladiť.