Potrebné výrobky
Na koláče
- 470 gramov maslových sušienok
- 4 lyžice kakaového prášku
- 80 g masla
- 70 ml smotany na šľahanie
Na krém
- 400 ml smotany na šľahanie
- 220 g kondenzovaného mlieka sladeného
- 125 g tvarohu
- 270 g arašidov
Na vrch:
- 200 ml smotany na šľahanie (33%)
- 2 tabuľky tmavej čokolády
Postup:
Orechy ošúpeme a nasekáme alebo namelieme na malé kúsky.
Pripravte krém. Nalejte smotanu do misy a vyšľahajte. Za stáleho šľahania pridajte kondenzované mlieko. Pridajte aj tvaroh a všetko spolu dobre premiešajte tak, aby vznikla jednotná hmota.
K hotovému krému pridajte orechy a jemne premiešajte. Dajte krém do chladničky. Vanilkové sušienky sa zomelú na jemnú drobenku ku ktorej pridáme kakao.
Pridajte rozpustené maslo, smotanu a vymiešajte na jednotnú hmotu. . Výsledná kvapalina sa naleje do suchej zmesi a zmieša sa. Výsledkom by mala byť homogénna hmota.
Vezmite formu na pečenie a vyložte ju papierom na pečenie. Časť sušienkového „cesta“ sa preloží do formy a dobre zatlačí. Naneste hrubšiu vrstvu krému na vrch, potom ďalšiu vrstvu cesta a opäť vrstvu smotany. Formu dajte do chladničky.
Pripravte polevu: Do misky nalejte smotanu a dôkladne ju zohrejte. Čokoládu rozdeľte na kúsky a pridajte do smotany. Mierne zamiešajte a nechajte 2-3 minúty, potom miešajte, kým nebude zmes hladká.
Vyberte koláč z chladničky a nalejte na vrch polevu. Vložte späť do chladničky a nechajte vychladiť 2 – 8 hodiny.
Po stanovenom čase sa koláč opatrne vyberie z formy. Ozdobte podľa vášho vkusu a podávajte.