Nepečená maškrta zo Salka a tvarohu na spôsob Snickers: Deti aj manžel ju jednoducho milujú – najlepší krém, aký sme ochutnali!

Potrebné výrobky

Na koláče

  • 470 gramov maslových sušienok
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 80 g masla
  • 70 ml smotany na šľahanie

Na krém

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 220 g kondenzovaného mlieka sladeného
  • 125 g tvarohu
  • 270 g arašidov

Na vrch:

  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2 tabuľky tmavej čokolády

Postup:

Orechy ošúpeme a nasekáme alebo namelieme na malé kúsky.

Pripravte krém. Nalejte smotanu do misy a vyšľahajte. Za stáleho šľahania pridajte kondenzované mlieko. Pridajte aj tvaroh a všetko spolu dobre premiešajte tak, aby vznikla jednotná hmota.

K hotovému krému pridajte orechy a jemne premiešajte. Dajte krém do chladničky. Vanilkové sušienky sa zomelú na jemnú drobenku ku ktorej pridáme kakao.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridajte rozpustené maslo, smotanu a vymiešajte na jednotnú hmotu. . Výsledná kvapalina sa naleje do suchej zmesi a zmieša sa. Výsledkom by mala byť homogénna hmota.

Vezmite formu na pečenie a vyložte ju papierom na pečenie. Časť sušienkového „cesta“ sa preloží do formy a dobre zatlačí. Naneste hrubšiu vrstvu krému na vrch, potom ďalšiu vrstvu cesta a opäť vrstvu smotany. Formu dajte do chladničky.

Pripravte polevu: Do misky nalejte smotanu a dôkladne ju zohrejte. Čokoládu rozdeľte na kúsky a pridajte do smotany. Mierne zamiešajte a nechajte 2-3 minúty, potom miešajte, kým nebude zmes hladká.

Vyberte koláč z chladničky a nalejte na vrch polevu. Vložte späť do chladničky a nechajte vychladiť 2 – 8 hodiny.

Po stanovenom čase sa koláč opatrne vyberie z formy. Ozdobte podľa vášho vkusu a podávajte.