plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená maškrta zo Salka a tvarohu na spôsob Snickers: Deti aj manžel ju jednoducho milujú – najlepší krém, aký sme ochutnali!

Potrebujeme:

Na základ:

470 gramov maslových sušienok

4 lyžice kakaového prášku

80 g masla

70 ml smotany na šľahanie

Na krém

400 ml smotany na šľahanie

220 g kondenzovaného mlieka sladeného

125 g tvarohu

270 g arašidov

Na vrch:

200 ml smotany na šľahanie (33%)

2 tabuľky tmavej čokolády

Postup:

Arašidy ošúpeme a nasekáme alebo namelieme na malé kúsky.

Pripravte krém: Nalejte smotanu do misy a vyšľahajte.

 

 

Za stáleho šľahania pridajte kondenzované mlieko.

Pridajte aj tvaroh a všetko spolu dobre premiešajte tak, aby vznikla jednotná hmota.

K hotovému krému pridajte arašidy a jemne premiešajte.

Dajte krém do chladničky. Vanilkové sušienky sa zomelú na jemnú drobenku ku ktorej pridajte kakao.

 

 

Zmiešajte rozpustené maslo, smotanu a vymiešajte na jednotnú hmotu.

Výsledná kvapalina sa naleje do suchej zmesi a zmieša sa. Výsledkom by mala byť homogénna hmota.

Vezmite formu na pečenie a vyložte ju papierom na pečenie.

Časť sušienkového „cesta“ sa preloží do formy a dobre zatlačí. Naneste hrubšiu vrstvu krému na vrch, potom ďalšiu vrstvu cesta a opäť vrstvu smotany. Formu dajte do chladničky.

 

 

Pripravte polevu: Do misky nalejte smotanu a dôkladne ju zohrejte.

Čokoládu rozdeľte na kúsky a pridajte do smotany.

Mierne zamiešajte a nechajte 2-3 minúty, potom miešajte, kým nebude zmes hladká.

Vyberte koláč z chladničky a nalejte na vrch polevu.

 

 

Vložte späť do chladničky a nechajte vychladiť 2 – 8 hodiny.

Po stanovenom čase sa koláč opatrne vyberie z formy.

Ozdobte podľa vášho vkusu a podávajte.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes