Potrebujeme:
Na základ:
470 gramov maslových sušienok
4 lyžice kakaového prášku
80 g masla
70 ml smotany na šľahanie
Na krém
400 ml smotany na šľahanie
220 g kondenzovaného mlieka sladeného
125 g tvarohu
270 g arašidov
Na vrch:
200 ml smotany na šľahanie (33%)
2 tabuľky tmavej čokolády
Postup:
Arašidy ošúpeme a nasekáme alebo namelieme na malé kúsky.
Pripravte krém: Nalejte smotanu do misy a vyšľahajte.
Za stáleho šľahania pridajte kondenzované mlieko.
Pridajte aj tvaroh a všetko spolu dobre premiešajte tak, aby vznikla jednotná hmota.
K hotovému krému pridajte arašidy a jemne premiešajte.
Dajte krém do chladničky. Vanilkové sušienky sa zomelú na jemnú drobenku ku ktorej pridajte kakao.
Zmiešajte rozpustené maslo, smotanu a vymiešajte na jednotnú hmotu.
Výsledná kvapalina sa naleje do suchej zmesi a zmieša sa. Výsledkom by mala byť homogénna hmota.
Vezmite formu na pečenie a vyložte ju papierom na pečenie.
Časť sušienkového „cesta“ sa preloží do formy a dobre zatlačí. Naneste hrubšiu vrstvu krému na vrch, potom ďalšiu vrstvu cesta a opäť vrstvu smotany. Formu dajte do chladničky.
Pripravte polevu: Do misky nalejte smotanu a dôkladne ju zohrejte.
Čokoládu rozdeľte na kúsky a pridajte do smotany.
Mierne zamiešajte a nechajte 2-3 minúty, potom miešajte, kým nebude zmes hladká.
Vyberte koláč z chladničky a nalejte na vrch polevu.
Vložte späť do chladničky a nechajte vychladiť 2 – 8 hodiny.
Po stanovenom čase sa koláč opatrne vyberie z formy.
Ozdobte podľa vášho vkusu a podávajte.