NEPEČENÁ maškrta z kyslej smotany, hotová za 10 minút: Dajte vychladiť a máte pochúťku lepšiu ako NANUKOVÁ torta!

Vynikajúci smotanový dezert podľa youtube s ovocím, ktorý si každý u vás doma zamiluje. Je fantastický.

Potrebujeme:

Maliny

Čučoriedky

Kyslá smotana – 800 ml

...

Práškový cukor – 150 gramov

Vanilkový cukor – 8 gramov

Na ozdobenie koláča si odložte pár bobúľ

Voda – 100 ml

Instantná želatína – 30 gramov

Potravinová fólia

Forma s priemerom 21 cm

Odložíme na 3-4 hodiny do chladničky

Postup:

Smotanu zmiešame s cukrom.

Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať.

Ovocie umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.

Želatínu zahrievaním rozpustíme a vmiešame do smotanovej zmesi.

Pridáme aj bobule.

Formu si obalíme fóliou – hlavne spodok a boky.

Nalejeme smotanovú zmes a ozdobíme zvyškom bobúľ.

Dáme do chladničky na 3-4 hodiny.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

https://youtu.be/2KVd4Zf1DcA