Nepečená krémová torta s Nutellou

Fantastický jogurtovo-smotanový krém, kokos a čokoláda. Doprajte si sladké spestrenie nedeľného popoludnia.

Skvelý dezert plný čokolády a smotanového krému. Navyše s jednoduchou prípravou, ktorú zvládnete jedna radosť. :-)

Potrebujeme:

Korpus:

250 g rozdrvených čokoládových sušienok

150 g roztopeného masla

Krém:

300 ml smotany na šľahanie 33%

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g mascarpone alebo smotanového syra

125 g kokosového jogurtu

100 g práškového cukru

8 plátkov želatíny

2 lyžice mlieka

Vrchná vrstva:

Nutella

Strúhaný kokos

Postup:

Sušienkovú drť zmiešame s maslom. Cesto, ktoré nám takto vznikne vtlačíme na dno pripravenej tortovej formy (priemer 22 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Formu s cestom vložíme do chladničky.

Plátky želatíny namočíme do mlieka a necháme napučať. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a odložíme bokom. V inej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom a kokosovým jogurtom. Keď želatína napučí, preložíme ju na plameň a zahrievaním rozpustíme. Rozpustenú želatínu potom vmiešame do jogurtového krému.

Do jogurtového krému nakoniec opatrne vmiešame šľahačku tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu krému. Podľa chuti môžeme do krému pridať aj 1-2 lyžice strúhaného kokosu. Takto pripravený krém navrstvíme na sušienkový korpus a uhladíme. Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.

Keď je torta vychladená, rozpustíme v hrnci Nutellu a natrieme ju na vrch torty. Necháme stuhnúť a môžeme servírovať. Pred podávaním posypeme povrch torty strúhaným kokosom.

Cheesecake al cocco e nutella ricetta senza cottura

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano