Nepečená krémová dobrota na štýl tiramisu: Tento dezert miluje celá rodina!

Výborný dezert na spôsob tiramisu s jahodami a fantastickým krémom. Je to osviežujúce, lahodné a neskutočne dobré!

Potrebujeme:

25 ks dlhých piškót

250 g mascarpone

1 malý téglik jogurtu

150 g jemného tvarohu

200 ml smotany na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. želatíny + vodu na rozpustenie

400 g jahôd

Práškový cukor alebo med na osladenie

Uvarenú silnú kávu – asi 150 ml

Postup:

Mascarpone rozšľaháme s cukrom, jogurtom a tvarohom – mali by sme získať jednotnú hmotu – krém. Dosladíme podľa chuti.

Želatínu necháme napučať vo vode a potom zahrievaním rozpustíme (postupujeme podľa návodu na obale). Smotanu si ušľaháme na tuhú šľahačku a opatrne primiešame do krému. Nakoniec primiešame aj šľahačku.

Do formy navrstvíme piškóty, ktoré namáčame do kávy – pokryjeme vrstvou krému a kúskami jahôd. Pokračujeme vrstvou máčaných piškót, krémom ovocím a takto vrstvíme, kým nemáme plnú formu. Poslednou vrstvou by mal byť krém s ovocím.

Dáme struhnúť do chladničky a pred podávaním posypeme kakaom.

Poznámka: ak sa vám chce piecť, ako podklad môžete upiecť jednoduchý korpus z dvoch vajec, dvoch lyžíc cukru a dvoch lyžíc múky. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kataliny-kohyna

Témy:


Pridajte svoj komentár