Výborný dezert na spôsob tiramisu s jahodami a fantastickým krémom. Je to osviežujúce, lahodné a neskutočne dobré!
Potrebujeme:
25 ks dlhých piškót
250 g mascarpone
1 malý téglik jogurtu
150 g jemného tvarohu
200 ml smotany na šľahanie
1 bal. želatíny + vodu na rozpustenie
400 g jahôd
Práškový cukor alebo med na osladenie
Uvarenú silnú kávu – asi 150 ml
Postup:
Mascarpone rozšľaháme s cukrom, jogurtom a tvarohom – mali by sme získať jednotnú hmotu – krém. Dosladíme podľa chuti.
Želatínu necháme napučať vo vode a potom zahrievaním rozpustíme (postupujeme podľa návodu na obale). Smotanu si ušľaháme na tuhú šľahačku a opatrne primiešame do krému. Nakoniec primiešame aj šľahačku.
Do formy navrstvíme piškóty, ktoré namáčame do kávy – pokryjeme vrstvou krému a kúskami jahôd. Pokračujeme vrstvou máčaných piškót, krémom ovocím a takto vrstvíme, kým nemáme plnú formu. Poslednou vrstvou by mal byť krém s ovocím.
Dáme struhnúť do chladničky a pred podávaním posypeme kakaom.
Poznámka: ak sa vám chce piecť, ako podklad môžete upiecť jednoduchý korpus z dvoch vajec, dvoch lyžíc cukru a dvoch lyžíc múky. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kataliny-kohyna