Keď dám na stôl túto sušienkovú roládu, mizne rýchlosťou blesku: Netreba ani zapínať rúru, len vychladiť v chladničke!

Žiadny dezert teraz nemá u nás taký úspech, ako táto nepečená sušienková roláda.

Netreba zapínať rúru, príprava je veľmi jednoduchá a je to pochúťka ako hrom.

Vhodná aj na slávnostný stôl!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu iladies.

Vychutnajte si túto maškrtu so svojimi blízkymi. 

Potrebujeme:

Na základ:

250 g sušienok

80 g práškového cukru

80 g masla

30 g mletého kokosu

2 PL kakaového prášku

50 ml čiernej kávy

50 ml rumovej esencie

6 PL marhuľového džemu

Na krém:

20 g hladkej múky

100 ml mlieka

12 g vanilkového cukru

100 g práškového cukru

100 g masla

30 g mletého kokosu

Iné:

mletý kokos

Postup:

Sušienky si pomelieme, dáme do misy.

Pridáme práškový cukor, kokosové vločky, kakaový prášok.

Pridáme aj džem, zmäknuté maslo, kávu a rumovú esenciu.

Ručne vymiešame na hladké cesto. 

 

 

Odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme krém.

Do hrnca si nasypeme múku, pridáme vanilkový cukor, pár lyžíc mlieka.

Dobre premiešame. 

Vmiešame zvyšné mlieko.

Na miernom ohni varíme do zhustnutia.

 

 

Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne vmiešame strúhaný kokos. 

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom.

Pridáme kokosovú zmes a vymiešame do hladka.

 

 

Na pracovnú dosku si dáme papier na pečenie, poprášime práškovým cukrom.

Prenesieme naň sušienkové cesto.

Z cesta si vytvarujeme obdĺžnik s rozmerom 25 x 30 cm.

Na dlhých okrajoch necháme voľné asi 2 cm od okraja.

Na zvyšok plochy rovnomerne natrieme krém.

 

Pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády.

Na vrchu posypeme strúhaným kokosom.

Odložíme na pár hodín do chladničky. 

Potom stačí už len nakrájať a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels