plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená „Eskimo“ roláda

Táto dobrota je skutočne jednoduchá na prípravu a obsahuje samé skvelé veci - od kakaového cesta až po kokosovo-maslovú plnku.

Táto dobrota je skutočne jednoduchá na prípravu a obsahuje samé skvelé veci – od kakaového cesta až po kokosovo-maslovú plnku. Na tomto dezerte jednoducho všetky ingrediencie krásne zapadajú do jedného chutného celku.

Potrebujeme:

250 g maslových sušienok

1 lyžicu kryštálového cukru

3 lyžice kakaového prášku

100 ml teplej vody

170 g strúhaného kokosu

110 g masla izbovej teploty

1/3 šálky práškového cukru

3 lyžice kondenzovaného mlieka

Postup:

Sušienky nalámeme na menšie kúsky a vložíme do kuchynského robota. Mixujeme, kým zmes nezačne pripromínať konzistenciu múky.

K sušienkovej drti pridáme kakový prášok a premiešame. V inej miske zmiešame vodu a cukor. Zmes vložíme na 1 minútu do mikrovlnky, kde nám vznikne sladký sirup. Sirup pridáme do sušienkovo-kakaovej zmesi a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vyformujeme do tvaru guličky.

Na pracovnú dosku rozložíme fóliu a cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ak sa cesto bude na niektorých miestach rozchádzať, jednoducho ho zatlačíme prstami. Nožom orežeme kraje.

V miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom 1-2 minúty, kým nevznikne nadýchaná hmota. Pridáme kondenzované mlieko a kokos. Všetko dôkladne vymiešame.

Náplň rovnomerne navrstvíme na povrch cesta a opatrne zrolujeme pomocou fólie. Roládu zabalenú v plastovej fólií necháme v chladničke približne 1 hodinu stuhnúť. Podávame nakrájanú na plátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: peasandpeonies

Najlepšie recepty na dnes