plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená ESÍČKOVÁ roláda: Tá vôňa kávy a rumu v kuchyni sa nedá ani opísať – recept u nás kraľuje už 40 rokov!

Pani Evka sa podelila o recept na vynikajúcu nepečenú roládu z obľúbených sušienok Esíčiek.

Roláda chutí po škorici, káve a viete ju naozaj rýchlo a jednoducho pripraviť.

 

Potrebujeme:

1 bal. sušienky Esíčka

150 g práškového cukru

3 lyžice uvarenej kávy

3 lyžice rumu

2 lyžice kakaa

Voliteľné:

Mlieko

Krém:

 

 

150 g masla

70 g cukru

Rum

Potrebujeme:

Sušienky dáme do nádoby na mixér a rozmixujeme.

 

Uvaríme si klasicky kávu a necháme ju vychladnúť.

Kávu pridáme k sušienkám a premiešame.

Pridáme aj rum a nakoniec kakao.

 

 

Včetko dobre premiešame.

Cesto musí pevné a jednotné.

 

 

Ak je cesto až príliš husté – pridáme ešte trochu mlieka.

Cesto môžeme na chvíľu nechať odležať v chladničke, aby sa s ním lepšie pracovalo.

 

 

Cesto si rozdelíme na dve časti – na dve rolády.

Na fólii rozvaľkáme alebo prstami roztlačíme na plát.

Krém:

 

 

150 g masla vyšľaháme so 70 g práškového cukru a trochou rumu.

Krém natrieme na povrch rolky a pomocou fólie opatrne zrolujeme.

 

 

Odložíme zachladiť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes