plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená čokoládovo-kokosová roláda

Existuje množstvo receptov na nepečené dezerty ku kávičke. Nie každý sa však môže popýšiť výnimočnou harmóniou chutí a nenáročnou prípravou, vďaka ktorej si túto delikatesu určite zamilujete aj vy! :-)

Existuje veľké množstvo receptov na nepečené rolády. Môj obľúbený je variant s čokoládovou a kokosovou vrstvou ktoré sa skvele dopĺňajú a spolu s ďalšími prísadami spôsobia v ústach hotový orchester chutí. Vyskúšajte ju aj vy! :-)

Potrebujeme:

Na tmavú vrstvu:

250 g drvených maslových sušienok alebo piškót

100 g drvených lieskovcov

100 g práškového cukru

1 lyžicu rumu

1 lyžicu kakaa

13-14 lyžíc uvarenej instantnej kávy

100 g rozpustenej čokolády

Na bielu vrstvu:

200 g masla

200 g práškového cukru

50 g strúhaného kokosu

3 lyžice rumu

Postup:

Všetky ingrediencie na tmavú vrstvu zmiešame a rukami vypracujeme homogénne cesto.

Rozpustené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme strúhaný kokos a rum (namiesto rumu môžeme použiť vodu). Vypracujeme homogénne cesto.

Tmavé aj svetlé cesto vložíme na chvíľu stuhnúť do mrazničky, aby sa s nimi lepšie pracovalo. Cestá z mrazničky vyberieme a obe časti rozdelíme na dve polovice (vytvoríme tak 2 menšie rolády). Všetky 4 časti cesta rozvaľkáme pomocou potravinárskej fólie a potom jednoducho preložíme bielu vrstvu na tmavú a zrolujeme. Hotovú roládu zabalíme do fólie a vložíme do chladničky odležať.

Z rolády odstránime fóliu, posypeme kokosom a podávame nakrájanú na kolieska.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes