Najjednoduchšia čokoládová torta pod slnkom: Stačí navrstviť dlhé piškóty s krémom, nechať vychladiť a všetci sa za ňou idú zblázniť!

Pripravte si tento nepečený čokoládový dezert podľa receptu z youtube.

Príprava je veľmi jednoduchá, stačí len naukladať piškóty a prekladať ich týmto rýchlym čokoládovým krémom!

Potrebujeme:

1 l šľahačkovej smotany

400 g tmavej čokolády

160 g mliečnej čokolády

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

120 g parížskej šľahačky v prášku

mlieko na namáčanie piškót

rumovú esenciu

Postup:

Všetku čokoládu nalámeme, vložíme do misy a zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou, ktorú sme si zohriali v hrnci.

Formu si obalíme alobalom alebo potravinárskou fóliou.

Vychladnutý čokoládový krém vyšľaháme ručným mixérom. 

Počas šľahania nasypeme do tejto hmoty ešte parížsky krém v prášku a pokračujeme v šľahaní.

Do misky si nalejeme mlieko, pridáme trochu rumovej esencie a premiešame.

Každú piškótu namočíme a ukladáme vedľa seba do formy.

Keď máme hotovú prvú vrstvu piškót, rozotrieme na ne časť krému a uhladíme.

Na krémovú vrstvu ukladáme opäť vedľa seba v mlieku namočené piškóty a navrch opäť rozotrieme krém.

Posledná vrstva bude piškótová. 

Časť krému si odložíme na finálnu úpravu. Vrch zakryte a odložte do chladničky stuhnúť (zatiaľ odložte do chladničky aj zvyšok krému).

Po stuhnutí opatrne vyklopíme pomocou plechu, natrieme zvyšným krémom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár