Najlepší čokoládový dezert, aký som kedy jedol: Rýchly recept bez želatíny!

Tento jednoduchý a rýchly recept zvládne doma naozaj každý aj bez kuchárskych zručností.

Z tohto úžasného čokoládového dezertu so sušienkami budete ohromení.

 

 

Rýchly a nenáročný recept na lahodný čokoládový dezert z youtube kanála Gesund und schnell.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept č. 1

Potrebujeme:

220 g sušienok (BeBe keksy)

Na 1. vrstvu:

600 ml mlieka

90 g kryštálového cukru

30 g múky

30 g kukuričného škrobu

30 g kakaa

20 g masla

0,5 g vanilínu

Na 2. vrstvu:

600 ml mlieka

90 g kryštálového cukru

30 g múky

30 g kukuričného škrobu

20 g masla

0,5 g vanilínu

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

120 g smotany na šľahanie

nasekané arašidy

Postup:

Tortovú formu položíme na tanier.

Na spodok a po krajoch naukladáme sušienky.

 

 

Do rajnice nasypeme cukor, múku, kakao, škrob a všetko spolu premiešame.

Postupne pridávame mlieko a vymiešame krém.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Pridáme maslo, vanilkový cukor a na ohni miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Čokoládový krém nalejeme do formy na sušienky a necháme vychladnúť.

Do rajnice na sporáku nasypeme cukor, múku, škrob a metličkou premiešame.

 

 

Postupne počas miešania pridávame mlieko.

Ďalej pridáme maslo, vanilkový cukor a na mierom ohni miešame, kým krém nezhustne.

 

 

Horúci krém nalejeme na vychladnutý kakaový krém vo forme a necháme vychladnúť.

V miske roztopíme čokoládu, nalejeme smotanu a premiešame.

 

 

Polevu nanesieme na vrch dezertu a rovnomerne ju rozotrieme.

Okraje ozdobíme nasekanými arašidmi, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Recept č. 2

Potrebujeme:

180 g sušienok

100 ml mlieka

2 žĺtky

60 g kryštálového cukru

štipku vanilkového cukru

500 ml mlieka

45 g kukuričného škrobu

250 g jogurtu

60 ml mlieka

100 g čokolády

Postup:

Sušienky namočíme v mlieku a poukladáme ich po krajoch a na spodok okrúhlej formy vystlanej fóliou.

Do rajnice pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Potom nalejeme mlieko a zamiešame.

Počas miešania postupne pridávame škrob.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a varíme, kým krém nezačne hustnúť.

Potom do krému pridáme jogurt a premiešame.

 

 

Krém nalejeme do formy a necháme v chladničke vychladnúť.

Do rajnice s mliekom pridáme čokoládu a varíme, kým sa čokoláda neroztopí.

 

 

Čokoládový krém nalejeme na biely krém, vložíme do chladničky a necháme vychladnúť.

Po zachladení odstránime formu a fóliu a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay