plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď máme chuť na svieži letný dezert, víťazí vždy tento krémový citrónový, ktorý netreba piecť a je fantastický!

Dokonalý letný dezert podľa receptu z youtube, ktorý zaženie chuť na sladké a má lahodnú citrónovú chuť!

Je to náš favorit medzi letnými dezertami.

Potrebujeme:

formu 25 x 25 cm

1 l mlieka

6 PL kukuričného škrobu ( 120 g)

5 PL kryštálového cukru

3 celé vajcia + 1 žĺtok

citrónová kôra a šťava z 1 a 1/2 chemicky neošetreného citróna

250 g dlhých piškót

100 g kondenzovaného mlieka

1 pohár citrónového likéru

2 poháre vody

2 PL cukru

kokos

jahody

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko, pridáme doňho citrónovú kôru a dáme ho zohriať na sporák. 

V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme kukuričný škrob (alebo hladkú múku) a vymiešame dohladka.

Následne do vajíčkovej hmoty nalejeme časť zohriateho mlieka, premiešame a nalejeme do hrnca so zvyšným mliekom. 

Hrniec vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Krém preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

Do vychladnutého krému primiešame kondenzované mlieko, citrónovú kôru a šťavu z polovice citróna a odložíme do chladničky.

Medzitým si pripravíme dlhé piškóty, ktoré namáčame v likéri, ktorý sme rozriedili vodou a ešte trochou citrónovej šťavy. 

Formu si potiahneme potravinárskou fóliou a na dno ukladáme namočené piškóty. 

Polovičnými piškótami, ktoré opäť namočíme v rozriedenom likéri, obložíme formu po celom obvode a dovnútra nalejeme krém. 

Navrch naukladáme piškóty, celý dezert zabalíme do potravinárskej fólie.

Odložíme na 5 – 6 hodín do chladničky. 

Po uplynutí tejto doby preklopíme dezert na podnos.

Ozdobíme kokosom a jahodami a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes