Vynikajúca a osviežujúca nepečená maškrta, ktorá v lete poteší každého. navyše viete ju rýchlo pripraviť.
Potrebujeme:
200 g maslových sušienok alebo piškót
150 g masla
Krém:
400 g mascaprone
350 ml smotany na šľahanie
5-6 lyžíc práškového cukru
1 bal. Želatínoveho stužovača za studena
100 g bielej čokolády
1 väčší citrón (3ťavu aj kôru)
Ďalej:
Hoblinky bielej čokolády
Citrón na ozdobu
Postup:
Dno formy na pečenie 22 cm vyložíme papierom na pečenie. Rozmixované sušienky zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne zmes natlačíme na dno formy. Odložíme do chladničky.
Mascarpone vyšľaháme s cukrom a smotanu ušľaháme do tuhej šľahačky. Lyžicou do šľahačky primiešame mascarpone a tak, aby nám vznikol hladký krém. Pridáme stužovač a citrónovú šťavu,
Krém rozdelíme na polovicu. Do jednej vmiešame roztopenú bielu čokoládu a kôru z citróna.
Na sušienkový základ navrstvíme biely krém a naň čokoládový. Ozdobíme hoblinkami čokolády a kúskami citróna.
Dáme dobre vychladiť a podávame.
zdroj: blog.giallozafferano.it