Nepečená citrónová maškrta s bielou čokoládou: Nekupujte nanukové torty plné stuženého tuku, toto je najlepšie osvieženie a hotové hneď!

Vynikajúca a osviežujúca nepečená maškrta, ktorá v lete poteší každého. navyše viete ju rýchlo pripraviť.

Potrebujeme:

200 g maslových sušienok alebo piškót

150 g masla

Krém:

400 g mascaprone

350 ml smotany na šľahanie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5-6 lyžíc práškového cukru

1 bal. Želatínoveho stužovača za studena

100 g bielej čokolády

1 väčší citrón (3ťavu aj kôru)

Ďalej:

Hoblinky bielej čokolády

Citrón na ozdobu

Postup:

Dno formy na pečenie 22 cm vyložíme papierom na pečenie. Rozmixované sušienky zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne zmes natlačíme na dno formy. Odložíme do chladničky.

Mascarpone vyšľaháme s cukrom a smotanu ušľaháme do tuhej šľahačky. Lyžicou do šľahačky primiešame mascarpone a tak, aby nám vznikol hladký krém. Pridáme stužovač a citrónovú šťavu,

Krém rozdelíme na polovicu. Do jednej vmiešame roztopenú bielu čokoládu a kôru z citróna.

Na sušienkový základ navrstvíme biely krém a naň čokoládový. Ozdobíme hoblinkami čokolády a kúskami citróna.

Dáme dobre vychladiť a podávame.

zdroj: blog.giallozafferano.it