plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená Cappuccino maškrta z kyslej smotany a tvarohu: Najlepší dezert s vôňou kávy, aký sme ochutnali!

Prísady sú určené na dezert s rozmermi 19 x 14 cm, výškou 7 cm, alebo priemerom 18 cm.

Potrebujeme:

280 g – čokoládové sušienky

Krém:

500 g – jemný tvarohový
250 g – kyslá smotana (s čo najvyšším obsahom tuku)
120 g – práškový cukor
20 g – vanilkový cukor
130 g – maslo
20 g – cappuccina (ja som použila čokoládové), prípadne kakao

Namáčanie:

Uvarená káva

Na vrch:

20 gramov – horká čokoláda s obsahom kakaa 50%
2 gramy – rastlinný olej / 1 lyžička

Postup:

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.

Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom.

Pridáme cappuccino, smotanu a vymiešame. Nakoniec zmiešame s maslovou hmotou a vyšľaháme na jednotný krém.

Misu vymastíme trochou oleja a vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme časť krému, na krém sušienky máčané v káve alebo cappuccine a takto pokračujeme až kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu tvoria sušenky.

Prikryjeme fóliou a dezert necháme v chladničke dobre stuhnúť, potom vyklopíme z formy.

Ozdobíme čokoládovou polevou (čokoláda rozpustená s olejom).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes