Dodatočne už netreba pridávať žiaden cukor. Salko a ananás dezert perfektne osladia a je to skutočne výborný dezert!
Potrebujeme:
- 400 g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany (čo najvyšší obsah tuku)
- 1 plechovka konzervovaného ananásu
- 0,5 litra ananásovej šťavy
- 25 g želatíny v prášku
- polovica plechovky kondenzovaného mlieka
- vanilky a hrozienka – podľa chuti
Postup:
Namočte želatínu do ananásovej šťavy, kým nenapučí.
Keď nabobtná, rozpustite ju pri nízkom teple, ale neprivádzajte do varu.
Tvaroh zmiešajte s kyslou smotanou, kondenzovaným mliekom a vanilkou, potom vyšľaháme.
Pridajte vychladenú želatínu a ananás, nakrájaný na kocky.
Navrstvite buď do jednej väčšej formy, alebo do menších.
Dajte bábovku na niekoľko hodín do chladničky, kým nestuhne.