plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba pridávať ani zrnko cukru – chuť úžasná: Len zmiešajte tvaroh so Salkom a smotanou, je to bomba!

Dodatočne už netreba pridávať žiaden cukor. Salko a ananás dezert perfektne osladia a je to skutočne výborný dezert!

Potrebujeme:

  • 400 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany (čo najvyšší obsah tuku)
  • 1 plechovka konzervovaného ananásu
  • 0,5 litra ananásovej šťavy
  • 25 g želatíny v prášku
  • polovica plechovky kondenzovaného mlieka
  • vanilky a hrozienka – podľa chuti

Postup:

Namočte želatínu do ananásovej šťavy, kým nenapučí.

tvarohový dezert

Keď nabobtná, rozpustite ju pri nízkom teple, ale neprivádzajte do varu.

Tvaroh zmiešajte s kyslou smotanou, kondenzovaným mliekom a vanilkou, potom vyšľaháme.

tvarohový dezert

Pridajte vychladenú želatínu a ananás, nakrájaný na kocky.

tvarohový dezert

Navrstvite buď do jednej väčšej formy, alebo do menších.

tvarohový dezert

Dajte bábovku na niekoľko hodín do chladničky, kým nestuhne.

tvarohový dezert

Najlepšie recepty na dnes