Neopísateľne chutný dezert zo Salka a obyčajných keksov: Bez pečenia, za 20 minút je hotový!

Výborný dezert zo salka a šľahačky. krém dvoch farieb je výborný aj do iných dezertov.

Výborný dezert zo salka a šľahačky. krém dvoch farieb je výborný aj do iných dezertov.

Potrebujeme:

Na biely krém:

1 plechovka Salka

½ l mlieka

3 lyžice kukuričného škrobu

1 lyžička vanilkovej esencie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na tmavý krém:

1 plechovku Salka

½ l mlieka

4 lyžice kakaa (čokoládového prášku)

2 lyžice kukuričného škrobu

Ďalej:

Maslové sušienky

Smotana na šľahanie

Čokoládové hoblinky

Postup:

Pripravíme si biely krém. Kukuričný škrob zmiešame s kondenzovaným mliekom – dobre premiešame a pridáme aj mlieko. Zmes preložíme na plameň a varíme za stáleho miešania pár minút – ako klasický puding. Potom odstránime z plameňa a miešame do vychladnutia.

Rovnakým spôsobom uvaríme aj tmavý krém, ale s tým, že pridáme aj kakaový prášok. Varíme do zhustnutia a následne miešame, kým krém nevychladne.

Do misy nalejeme biely krém, uložíme sušienky, tmavý krém, sušienky a nakoniec vyšľahanú šľahačku.

Dáme vychladnúť a nakoniec dozdobíme hoblinkami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)