Výborný dezert zo salka a šľahačky. krém dvoch farieb je výborný aj do iných dezertov.
Potrebujeme:
Na biely krém:
1 plechovka Salka
½ l mlieka
3 lyžice kukuričného škrobu
1 lyžička vanilkovej esencie
Na tmavý krém:
1 plechovku Salka
½ l mlieka
4 lyžice kakaa (čokoládového prášku)
2 lyžice kukuričného škrobu
Ďalej:
Maslové sušienky
Smotana na šľahanie
Čokoládové hoblinky
Postup:
Pripravíme si biely krém. Kukuričný škrob zmiešame s kondenzovaným mliekom – dobre premiešame a pridáme aj mlieko. Zmes preložíme na plameň a varíme za stáleho miešania pár minút – ako klasický puding. Potom odstránime z plameňa a miešame do vychladnutia.
Rovnakým spôsobom uvaríme aj tmavý krém, ale s tým, že pridáme aj kakaový prášok. Varíme do zhustnutia a následne miešame, kým krém nevychladne.
Do misy nalejeme biely krém, uložíme sušienky, tmavý krém, sušienky a nakoniec vyšľahanú šľahačku.
Dáme vychladnúť a nakoniec dozdobíme hoblinkami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)