nesmierne lahodná a chutná jahodová torta so salkom.
Zloženie výrobkov
- jeden kilogram kyslej smotany
- 300 gramov jahôd (mrazené, čerstvé)
- Jedna-dve lyžice práškového cukru
- 400 gramov ( jedna plechovka) kondenzovaného mlieka
- 40 gramov želatíny
- 100 ml studeného mlieka
Postup:
Jahody rýchlo umyjem v studenej vode ( aby nedošlo k absorbovaniu prebytočnej kvapaliny ), odstránime stopky a nakrájame ich na niekoľko častí .
Preložíme jahody do hrnca, zasypeme cukrom , premiešame a necháme 15 odstáť.
Potom preožíme na plameň a po dosiahnuté bodu varu necháme 2-3 minúty povariť.
želatínu necháme napučať v studenom mlieku.
Keď sa jahody ochladia, rozmixujeme ponorným mixérom a celú zmes prepasírujeme.
Želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť, zmes by mala byť len o niečo teplejšie , než je izbová teplota .
Smotanu vymiešame so salkom a pridáme aj roztopenú želatínu.
Približne polovica kyslej smotany sa naleje do misy s jahodami a dôkladne rozmieša.