plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neopísateľne chutná torta zo Salka a domácich jahôd: Za 20 minút prirpavená!

nesmierne lahodná a chutná jahodová torta so salkom.

Zloženie výrobkov

  • jeden kilogram kyslej smotany
  • 300 gramov jahôd (mrazené, čerstvé)
  • Jedna-dve lyžice práškového cukru
  • 400 gramov ( jedna plechovka) kondenzovaného mlieka 
  • 40 gramov želatíny 
  • 100 ml  studeného mlieka 

Postup:

Jahody rýchlo umyjem v studenej vode ( aby nedošlo k absorbovaniu prebytočnej kvapaliny ), odstránime stopky a nakrájame ich na niekoľko častí .

Preložíme jahody do hrnca, zasypeme cukrom , premiešame a necháme 15 odstáť.

Potom preožíme na plameň a po dosiahnuté bodu varu necháme 2-3 minúty povariť.

želatínu necháme napučať v studenom mlieku.

Keď sa jahody ochladia, rozmixujeme ponorným mixérom a celú zmes prepasírujeme.  

Želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť, zmes by mala byť len o niečo teplejšie , než je izbová teplota .

Smotanu vymiešame so salkom a pridáme aj roztopenú želatínu. 

Približne polovica kyslej smotany sa naleje do misy s jahodami a dôkladne rozmieša.

Teraz vrstvíme do formy vystlanej fóliou – môžete vrstviť smerom od stredu striedavo lyžicu jahodovej a smotanej hmoty, alebo väčšinu smotany vmiešať do jahôd, navrstviť do formy a zvyšok smotanovej zmoty natrieť na vrch. je to na vás. Ak chcete vytvoriť dvojfarebnú ozdobu na vrch, prirpavte si malé formičky do ktorých navrstvíte smotanový krém a na vrch jahodový. Formičky sa nechajú dobre vychladnúť, potom vyklopia a použijú na ozdobu.
Tortu dáme na noc vychladiť.

Najlepšie recepty na dnes