Tvarohová rosa – neodolateľný penový zákusok: 3 vrstvy a každá ako obláčik, úžasný dezert!

Je to fantastický letný dezert, jemný a lahodný ako pena. Ochutnajte ho!

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g margarínu

2 žĺtky

100 g kyslej smotany

200 g cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Citrónová kôra

Štipku soli

7 g prášku do pečiva

360 g hladkej múky

Na tvarohovú hmotu:

1 kg tvarohu

2 vajcia

2 žĺtky

200 g kr. cukru

Citrónová kôra

7 g prášku do pečiva

Štipku soli

100 ml slnečnicového oleja

400 ml mlieka

2 bal. vanilkového pudingu

Na penu:

6 bielkov

100 g kr. cukru

Postup:

Na cesto zmiešame margarín, žĺtky, kyslú smotanu, cukor, citrónovú kôru aj soľ a prášok do pečiva. Miešame elektrickým šľahačom. Potom pridáme preosiatu múku a vymiešame hladké cesto.

Cesto prikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Tvaroh prepasírujeme cez sito.

V miske vyšľaháme vajcia a žĺtky. Postupne pridávajte do vajec: cukor, citrónovú kôru. Prášok do pečiva, soľ, olej, mlieko a puding v prášku.

Nakoniec vmiešame aj tvaroh.

Formu na pečenie s veľkosťou 32×24 cm vyložíme papierom na pečenie s rozmermi 60×40 cm.

Papier na pečenie sa však nevloží do formy rovno, ale boky sa preložia smerom do stredu (vznikne akoby tvar knihy) a vnútro vymastíme olejom.

Cesto zabalíme do vnútra papiera na pečenie rozvaľkáme.

Cesto vložíme do formy, roztlačíme rukami, aby pokrývalo aj okraje. potom papier otvoríme.

Boky papiera odstránime.

Na cesto navrstvíme náplň a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov 50-55 minút. Koláč sledujeme, aby sa nepripálil.

15 minút pred koncom pečenia potrieme vrch snehom z bielkov. Pečieme ešte 15 minút pri 180 ° C. Nechajte vychladnúť pri ozbovej teplote a následne dajte vychaldiť do chladničky. Počas ochladnutia sa na povrchu bielkovej vrstvy vytvoria krásne karamelové kvapky.