Neodolateľná ovocná kocka s krémom ako pena: Šťavnaté, fantastické a nie je to zložitejšie ako bublanina!

zloženie:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kr. cukru
  • 12 lyžíc hl. múky
  • 2 bal. vanilkového cukru
  • 30 dkg bobuľového ovocia (maliny, čerešňa, ríbezle – môžu byť aj zmrazené)

Na smotanu:

  • 5 dl smotany na šľahanie
  • 50 dkg mascarpone (alebo iného smotanového syra)
  • 10 dkg práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru

Na koniec:

  • 10 dkg čokolády

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom. Pomaly pridávame po jednom vaječné žĺtky, potom preosiatu múku a vanilkový cukor. Opatrne vymiešame jednotné cesto tak, aby si zachovalo nadýchanú konzistenciu.

Plech na pečenie vysteliem papierom na pečenie, na plech navrstvíme cesto a na cesto uložíme ovocie. Pečieme v rúre na 180 stupňov, či je cesto upečené skontrolujeme s vidličkou.

Šľahačku ušľaháme spolu s cukrom, pridáme do nej aj mascarpone, ktoré sme si našľahali s vanilkovým cukrom. Keď cesto s ovocím vychaldne, natrieme na vrch krém a posypeme čokoládou.