zloženie:
- 6 vajec
- 6 lyžíc kr. cukru
- 12 lyžíc hl. múky
- 2 bal. vanilkového cukru
- 30 dkg bobuľového ovocia (maliny, čerešňa, ríbezle – môžu byť aj zmrazené)
Na smotanu:
- 5 dl smotany na šľahanie
- 50 dkg mascarpone (alebo iného smotanového syra)
- 10 dkg práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
Na koniec:
- 10 dkg čokolády
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme spolu s cukrom. Pomaly pridávame po jednom vaječné žĺtky, potom preosiatu múku a vanilkový cukor. Opatrne vymiešame jednotné cesto tak, aby si zachovalo nadýchanú konzistenciu.
Plech na pečenie vysteliem papierom na pečenie, na plech navrstvíme cesto a na cesto uložíme ovocie. Pečieme v rúre na 180 stupňov, či je cesto upečené skontrolujeme s vidličkou.
Šľahačku ušľaháme spolu s cukrom, pridáme do nej aj mascarpone, ktoré sme si našľahali s vanilkovým cukrom. Keď cesto s ovocím vychaldne, natrieme na vrch krém a posypeme čokoládou.