plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento neodolateľný dezert musíte vyskúšať: Všetci milovníci nutelly si prídu na svoje, pretože je vynikajúci!

Každý milovník nutelly bude z tohto dezertu podľa receptu z youtube nadšený!

Lahodná chuť, ktorej sa nedá odolať. 

Potrebujeme:

Na cesto:

1/2 šálky bieleho jogurtu

1/2 šálky kryštálového cukru

1/3 šálky oleja

1 šálku hladkej múky

1/4 šálky kakaa

1 ČL kypriaceho prášku

1/2 ČL sódy bikarbóny

1/2 šálky mlieka

Na krém:

1/2 šálky šľahačkovej smotany

2 PL práškového cukru

Nutellová poleva:

1/2 šálky nutelly

1/4 šálky horúceho mlieka

Postup:

V mise si zmiešame biely jogurt s kryštálovým cukrom, olejom a dôkladne premiešame. 

Pridáme preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom do pečiva, sódou bikarbónou a dobre premiešame. 

 

Prilejeme mlieko a dôkladne premiešame metličkou. 

Dno formy si vystelieme papierom na pečenie,

Potrieme olejom a nalejeme do nej pripravenú hmotu. 

Pomocou špajdle odstránime vzduchové bubliny a vložíme do predhriatej rúry na 170 °C.

Pečieme asi 30 – 35 minút. 

Urobíme test špajdľou a keď je cesto dobre upečené, vyberieme ho z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. 

Zrežeme vrch a cesto vyrežeme podľa dózy, do ktorej ho následne vložíme.

Do misy si dáme vyšľahanú šľahačku, pridáme práškový cukor a dobre vyšľaháme metličkou.

Potom navrstvíme krém na upečené cesto. 

Odložíme do chladničky na 15 minút. 

Medzitým si vymiešame nutellu s horúcim mliekom dohladka.

 

Vychladnutý koláč zalejeme nutellovou polevou. 

Nakoniec ešte môžeme ozdobiť tabličkou čokolády. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes