plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neodolateľný jablkový koláč s penou: Fantasticky krémový a netreba vám tvaroh ani smotanu – za málo peňazí veľa muziky!

Vynikajúci jablkový koláčik s penou a jednoduchou prípravou. Chutí fantasticky.

Potrebujeme:

4 žĺtky

12 g prášku do pečiva

4 lyžice mlieka

28 dkg hladkej múky

20 dkg masla

10 dkg kr. cukru

Náplň:

1,5 kg strúhaných jabĺk

10 dg kr. cukru

1 lyžica vanilkového cukru

1 lyžička strúhanej škorice

Strúhanú kôru z 1 citróna

Na vrch:

4 bielky

20 dkg kr. cukru

5 dkg mandlových lupienkov alebo nasekaných orechov

Postup:

Nastrúhané jablká preložíme do kastróla a dáme na plameň. Pridáme cukor, citrónovú kôru, škoricu, vanilkový cukor a varíme dommäka pod pokrievkou.

Kým sa jablká chladia, pripravíme cesto. Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom. Potom pridáme múku, prášok do pečiva a mlieko. Vymiešame a získame jednotné lepivé cesto.

Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto navrstvíme jablkovú náplň, uhladíme a dáme piecť do rúry pri teplote 180 na 25 minút.

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a navrstvíme na predpečený koláč. Vložíme späť do rúry a necháme zapiecť 5-10 minút, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte 20-25 minút.

Upečený koláč posypeme mandľovými lupienkami, prípadne nasekanými orechmi.

Najlepšie recepty na dnes