Neodolateľné škoricové fánky, ktoré si získajú každého maškrtníka: Zvonku krehké, veľmi lahodné a jedna nikdy nestačí!

Jesenné pochúťky si bez voňavej škorice ani nevieme predstaviť. Preto dnes máme jeden skvelý recept z youtube, ktorý poteší všetkých malých, aj veľkých maškrtníkov.

Keď ochutnajú tieto neodolateľné škoricové fánky, budú vás na rukách nosiť!

 

 

Potrebujeme:

1 vajce

...

2 PL masla (25 g)

1 PL kypriaceho prášku do pečiva (14 g)

90 g kryštálového cukru

110 ml mlieka, vody alebo pomarančového džúsu

1/4 ČL soli

340 g hladkej múky

Na posypanie:

práškový cukor

škorica

Postup:

Do misy si rozbijeme vajce, pridáme lyžicu masla, nasypeme kypriaci prášok, cukor.

Všetko zalejeme mliekom (alebo pomarančovým džúsom, prípadne vodou).

 

 

Teraz pridáme ešte pol lyžičky soli a postupne zapracujeme múku.

 

 

Vymiesime hladké, kompaktné cesto, ktoré prekrojíme na dve časti.

Prvú časť preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. 

Cesto vyvaľkáme na placku s priemerom približne 27 cm a hrúbkou asi 0,5 cm. 

 

 

Potom ho nakrájame na širšie pásy, ktoré prerežeme ešte na niekoľko častí.

Zrežeme špice, v strede narežeme otvor, cez ten prevlečieme jeden koniec a prevrátime. 

Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.

Rozohrejeme ho a vložíme malý kúsok cesta.

Ak vypláva hore, olej je pripravený na vysmážanie.

 

 

Fánky vysmážame z oboch strán dozlatista, potom uložíme na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a sú hotové.

Teraz ich stačí už len obaliť v práškovom cukre so škoricou a môžeme ich podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay