Neodolateľné plnené chlebové placky z rúry: Cesto je krásne nafúknuté a tá zemiakovo-syrová plnka – mňam!

Ak dostanete chuť na niečo dobré a rýchle, rozhodne vyskúšajte tieto plnené chlebové placky podľa receptu z youtube!

Cesto je jemné, nafúknuté a zemiakovo-syrová plnka ich posunula na iný level!

 

 

Potrebujeme:

2 poháre teplého mlieka

...

1 balíček instantného droždia

1 ČL kryštálového cukru

4 poháre hladkej múky

1 ČL soli

Na plnku:

1 kg varených zemiakov

1/2 pohára mlieka

350 – 400 g syra čedar

1 ČL soli

maslo na potretie

objem pohára = 200 ml

Postup:

 

 

Do misy si nalejeme teplé mlieko, pridáme instantné droždie, cukor.

Metličkou premiešame.

Potom po častiach zapracujeme múku so soľou.

Vznikne vám nadýchané a jemné cesto.

Aby ste ho celé zapracovali, aj to, čo ostane na rukách, použite trochu oleja.

 

 

Pripravené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.

Medzitým si pripravíme plnku.

 

 

Do hrnca s vodou pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka a roztlačíme na kašu.

Pridáme pol pohára teplého mlieka, ešte raz dôkladne roztlačíme, osolíme.

Azmiešame s nastrúhaným syrom. 

 

 

Vymiešame kompaktnú plnku.

Pracovnú dosku si potrieme trochou oleja.

Preložíme na ňu vykysnuté cesto.

Zrolujeme si ho do valca, rozrežeme na 3 približne rovnaké časti a vygúľame.

 

 

 

 

 

 

Takto isto si vyformujeme aj guľky zo zemiakovo-syrovej hmoty.

Cestovú guľku teraz roztlačíme na placku.

Do stredu umiestnime a roztlačíme plnku. 

 

 

Plnku zabalíme do cesta a okraje dobre zalepíme.

Potom opatrne znovu roztlačíme na hrubšiu placku.

Uložíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie, v strede urobíme prstom jamku.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri 250 °C.

 

 

Pečieme dozlatista, ešte teplú placku potrieme maslom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU.

https://www.youtube.com/watch?v=2AUQxI-xRtc

https://youtu.be/2AUQxI-xRtc

 

Foto: tjn
Foto: pixabay