ZLOŽENIE:
- Cesto :
- 8 vaječných bielkov
- 8 lyžíc kr.cukru
- 8 lyžíc hl. múky
- 1/2 prášok do pečiva
- Krém :
- 8 vaječných žĺtkov
- 2 bal. vanilkový pudingový prášok
- 7 dl mlieka
- 25 dkg masla
- 25 dkg práškového cukru
- Top:
- 4 dl smotany alebo peny + stužovač do šľahačky
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh – ku koncu šľahania vmiešame aj cukor. Do snehu primiešame múku spolu s práškom do pečiva. Cesto upečieme na plechu s rozmermi 25 × 35 cm pri teplote 180 ° C po dobu 15 minút .
Na smotanový krém rozmiešame žĺtky s pudingovým práškom, pridáme mlieko a na miernom plameni uvaríme za stáleho miešania hustý krém.. Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom a po lyžičkách vmieša do vychladeného žĺtkového pudingu.
Na cesto navrstvíme krém a na krém ušľahanú šľahačku so stužovačom. Môžeme pofŕkať polevou, alebo posypať strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: egyszerugyorsreceptek