Len si to predstavte – žiadne vajce, žiadne mlieko a ocot do cesta. Výsledok vás však prekvapí – koláčik nemá chybu!
Potrebujeme:
3 hrnček (1 hrnček = 250 ml) múka hladká
1 hrnček cukor
3 PL kakao
štipka soľ
2 ČL sóda bikarbóna
3/4 hrnček olej
2 hrnček studená voda
2 PL ocot
Ďalej:
400 ml smotana kyslá
250 ml smotana na šľahanie
1 bal stužovač do šľahačky
2 bal cukor vanilínový čokoláda
Postup:
Všetky suché suroviny na cesto zmiešame dohromady a potom pridáme mokré suroviny , dôkladne prešľaháme a pečieme na vymastenom a vysypanom plechu, alebo na plechu vystlanom papierom (plech s vyšším okrajom). Pečieme 30 minút na 180 stupňov.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a spojíme s kyslou smotanou + cukor a potom natrieme na vychladnutú buchtu. Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu a je hotovo.
Môžeme dať ešte do chladničky.
Poznámka: Ak chcete malý experiment, môžete na korpus po upečení natrieť džem.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor fotky: Zuzka J.