Bláznivý koláč z hrnčeka: Úžasný a extra rýchly koláč ku káve, tá piškóta prekvapí aj ostrieľaných cukrárov – chuť luxusná!

Len si to predstavte - žiadne vajce, žiadne mlieko a ocot do cesta. Výsledok vás však prekvapí - koláčik nemá chybu!

Len si to predstavte – žiadne vajce, žiadne mlieko a ocot do cesta. Výsledok vás však prekvapí – koláčik nemá chybu!

Potrebujeme:

3 hrnček (1 hrnček = 250 ml) múka hladká

1 hrnček cukor

3 PL kakao

štipka soľ

2 ČL sóda bikarbóna

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3/4 hrnček olej

2 hrnček studená voda

2 PL ocot

Ďalej:

400 ml smotana kyslá

250 ml smotana na šľahanie

1 bal stužovač do šľahačky

2 bal cukor vanilínový čokoláda

Postup:

Všetky suché suroviny na cesto zmiešame dohromady a potom pridáme mokré suroviny , dôkladne prešľaháme a pečieme na vymastenom a vysypanom plechu, alebo na plechu vystlanom papierom (plech s vyšším okrajom). Pečieme  30 minút na 180 stupňov.

Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a spojíme s kyslou smotanou + cukor a potom natrieme na vychladnutú buchtu. Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu a je hotovo.

Môžeme dať ešte do chladničky.

Poznámka: Ak chcete malý experiment, môžete na korpus po upečení natrieť džem.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor fotky: Zuzka J.