Nemusíte zapínať rúru: 9 dezertov z maslových sušienok, ktoré pripravíte do 15 minút!

3629 0

Osviežujúce, rýchle a pripravené bez pečenia. Predstavujeme vám 9 vynikajúcich dezertov z maslových sušienok a výborných krémov. Sú jednoduché, ľahké a ako stvorené pre tých, ktorý preferujú rýchle dobroty bez námahy.

Prúžkovaná torta

kolaz_1472214820

Rýchla, skvelá a takmer bez práce. Vyskúšajte dezert plný krému z mlaslových sušienok.

Potrebujeme:

300 g čokoládových sušienok

360 g jemného tvarohu

350 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g práškového cukru

20 g želatíny v prášku

Rozpustenú čokoládu na polevu

Postup:

Želatínu necháme napučať v 50 ml studenej vody a potom zahriavením rozpustíme – nevaríme.

Tvaroh zmiešame s cukrom a smotanou tak, aby sme získali jednotný krém.

Rozpustenú želatínu vlejeme do tvarohového krému a prešľaháme mixérom, aby v kréme nevznikli hrudky.

Pozdĺžnu formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a tie pokryjeme vrstvou krému. Pokračujeme v striedaní vrstiev krému a sušienok, kým nevyplníme celú formu (mali by sme mať 6 vrstiev sušienok).

zFGCCwDKMb8

Dezert vložíme do chladničky a necháme dostatočne stuhnúť. Potom vyklopíme na rovný povrch, prelejeme rozpustenou čokoládou a môžeme podávať.

Lenivá tvarohová torta

Lenivá tvarohová torta

Táto pochúťka už skutočne nemôže mať výstižnejší názov. Lenivá znamená, že ju pripravíte s minimálnou námahou za niekoľko minúť. Navyše chutí vynikajúco a určite ju ocenia aj vaši hostia.

Potrebujeme:

250 g tvarohu – 1 kocku

250 g maslových sušienok

5 lyžíc kondezovaného mlieka

100 g čokolády

3 banány

Mlieko na namáčanie

Postup:

Kondenzované mlieko vyšľaháme s tvarohom dohladka. Sušienky na niekoľko sekúnd namočíme do mlieka a uložíme na pripravenú tácku.

x1mTliI2AHY

Na sušienky navrstvíme časť krému a uložíme kolieska banánov. Pokračujeme ďalšou vrstvou sušienok, krému a banánov. Takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady. Vrch a okraje torty potrieme tvarohovým krémom a posypeme strúhanou čokoládou. Vložíme na 1 hodinu do chladničky a môžeme podávať.

erqgFbnbJCc

Bleskový banánový dezert

15-minútový banánový dezert!

Rýchlejší dezert by ste len ťažko hľadali. Vyskúšajte skvelý banánový dezert s lahodným krémom a čokoládovou polevou.

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok

3 bal. vanilkového pudingu

8-9 lyžíc kryštálového cukru

1 liter mlieka

200 g masla

1 lyžičku vanilkovej arómy (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

4 lyžice kyslej smotany

5 zrelých banánov

200 ml smotany na šľahanie 33%

Na vrch:

Čokoládová poleva, čerstvé ovocie,sušienková drť

Postup:

Formu na pečenie vymastíme maslom a sušienky nalámeme na menšie kúsky. Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Puding necháme chvíľu vychladnúť a kým je ešte teplý, vmiešame doň maslo, vanilkovú arómu a kyslú smotanu.

Zo smotany ušľaháme šľahačku a tiež ju vmiešame do vanilkového krému.

½ krému navrstvíme do formy a uložíme naň kolieska banánov. Potom navrstvíme aj druhú polovicu krému a uhladíme. Na vrch navrstvíme čokoládovú polevu z masla a horkej čokolády. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

brzi-15-minutni-kolac-a34739c69837610464f5196a109ccd18_header

Druhý tip na prípravu je vyložiť formu maslovými sušienkami a zvyšné sušienky nalámať a vmiešať do krému. Namiesto polevy môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, čokoládovou polevou, šľahačkou a sušienkovou drťou.

brzi-kolac-by-vonzi-1c8dff652f444d919d20b7372c779a24_view_l

Rýchly koláč z keksov a fantastického krému

Rýchly koláč z keksov a fantastického krému

Vynikajúci dezert s jednoduchou a rýchlou prípravou. Ak mu chcete dodať skutočne luxusný vzhľad, použite na dávkovanie krému cukrárske vrecko. Výsledok je perfektný! :-)

Potrebujeme:

400 ml mlieka

1 vanilkový puding

2 vajcia

250 g kryštálového cukru

170 g masla

100 g práškového cukru

200 ml smotany na šľahanie 33%

48 ks maslových sušienok

Mlieko a rum podľa potreby

Postup:

350 ml mlieka prelejeme do hrnca a preložíme na plameň. Zvyšok mlieka rozmiešame s kryštálovým cukrom, pudingom a vajíčkami. Keď sa mlieko začne variť, zložíme ho z plameňa a pomaly doň vmiešame mliečno-pudingovú zmes. Potom opäť preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť, ale občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

Maslo ušľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame do pudingu.

Formu na pečenie vyložíme sušienkami (na spodný rad 16 sušienok). Sušienky krátko namočíme v mlieku a pokvapkáme trochou rumu. Na sušienky navrstvíme časť krému (pre krajší vzhľad môžete použiť cukrárske vrecko), pokračujeme vrstvou máčaných sušienok, krémom, až kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu by mali tvoriť sušienky, na ktoré navrstvíme ušľahanú šľahačku a posypeme trochou kakaa alebo hoblinkami čokolády.

Koláč vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Krupicovo-šľahačkové kocky

Krupicovo-šľahačkové kocky pripravené za 15 minút

Vynikajúci zákusok z krupicového krému, šľahačky a maslových sušienok. Jeho prípravu zvládnete za neuveriteľných 15 minút.

Potrebujeme:

1 l mlieka

200 ml detskej krupice

150 ml kryštálového cukru

2 bal. vanilkového cukru

1 vajce

250 g masla

500 ml smotany na šľahanie 33%

Maslové sušienky

Na ozdobu:

Čokoláda

Oriešky

Postup:

500 ml mlieka preložíme na plameň. Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkom a krupicou. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme zvyšné mlieko s krupicou a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Keď krupicová hmota vychladne, všľaháme do nej maslo.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku (môžeme použiť aj stužovač, aby šľahačka lepšie držala tvar).

Formu na pečenie vyložíme maslovými sušienkami. Na sušienky navrstvíme krupicovú vrstvu, šľahačku a prikryjeme sušienkami. Potom opäť pokračujeme vrstvou krupice a poslednú vrstvu tvorí šľahačka.

Povrch zákusku posypeme hoblinkami čokolády,  drvenými orieškami, alebo inou ozdobou podľa chuti.

Vložíme stuhnúť do chladničky a môžeme servírovať.

Bleskový dezert – namiesto keksov z obchodu

Bleskový nepečený dezert

Rýchly dezert z dvojfarebného krupicového krému a maslových sušienok. Rýchla dobrota, na ktorej si pochutnáte.

Potrebujeme:

650 ml mlieka

100 g krupice

80 g kryštálového cukru

100 g masla

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžicu kakového prášku

300 g maslových sušienok

Postup:

500 ml mlieka zmiešame s oboma druhmi cukru, maslom a preložíme na plameň. V zvyšnom mlieku rozmiešame krupicu. Keď mlieko zovrie, vmiešame doň mlieko s krupicou a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Potom hmotu rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme sušienkami. Sušienky môžeme pokvapkať mliekom.

Na sušienky navrstvíme 1 časť krupicu (bez kakaa), uhladíme a pokryjeme sušienkami. Potom nasleduje kakaová vrstva a nakoniec opäť sušienky.

Zmes preložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť.

Banánové pokušenie

Banánové pokušenie: Fantastický dezert, ktorý zvládnete za 20 minút!

Milujeme rýchle a fantastické dezerty. O to viac, ak ide o pochúťku, ktorú zvládnete bez pečenia, z dostupných ingrediencií. Nechajte sa pokúšať a doprajte si banánovú dobrotu, ktorá premení obyčajné popoludnie na sladký zážitok.

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok (môžeme nahradiť detskými piškótami)

3 bal. vanilkového pudingu

8 lyžíc cukru

1 l mlieka

200 g masla

4 lyžice kyslej smotany

5 zrelých banánov

200 ml smotany na šľahanie (33%)

½ lyžičky vanilkovej arómy – voliteľné

Postup:

Z pudingových práškov, cukru a mlieka uvaríme hustý puding (môžeme pridať vanilkovú arómu). Uvarený puding zložíme z plameňa a vmiešame doň maslo a následne aj kyslú smotanu.

Sušienky rozlámeme na kúsky  a vmiešame ich do pudingového krému. Formu na pečenie s vyššími okrajmi vymastíme maslom. Na dno navrstvíme pudingový krém, naň uložíme banány prekrojené priečne aj pozdĺžne na polovice.

Banány zalejeme zvyšným krémom a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku (pri šľahaní šľahačky môžeme použiť aj stužovač, aby šľahačka lepšie držala tvar). Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Zdravá ruská zmrzlina

 Zdravá ruská zmrzlina

Bez ruskej ruskej zmrzliny si mnohí z nás nevedia predstaviť letné mesiace. Vedeli ste však, že v prípade kupovanej dobroty ide v podstate o spojenie lacných tukov, cukru a konzervačných látok? Hľadali sme vás zdravšie alternatívy obľúbenej pochúťky a našli sme vynikajúci a jednoduchý recept obohatený o čerstvé ovocie a krémový jogurt. Osviežte sa zdravou zmrzlinou, ktorú si jednoducho a rýchlo vyrobíte u vás doma!

Potrebujeme:

2 balenia grahamových sušienok (prípadne môžeme použiť maslové sušienky)

¾ šálky mrazených jahôd

½ šálky banánu nakrájaného na menšie kúsky

1 šálku gréckeho jogurtu

1 šálku smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkového extraktu

Med

Postup:

Plech na pečenie s rozmermi 23×23 cm vystelieme alobalom tak, aby konce alobalu presahovali cez okraje plechu. Plech vyložíme sušienkami.

Do mixéra vložíme jahody, banán a rozmixujeme.

V miske vyšľaháme šľahačku a zmiešame ju s jogurtom, ovocnou zmesou a vanilkovým extraktom. Ak sa nám zmes zdá málo sladká, dochutíme ju medom.

Zmes nanesieme na sušienky, uhladíme a prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.

Plech vložíme do mrazničky na minimálne 4 hodiny.

Vyberieme z mrazničky rozdelíme na jednotlivé „zmrzliny“ a môžeme servírovať.

Bleskový mliečny dezert

Bleskový mliečny dezert

Ak máte chuť na fantastický dezert, ktorý pripravíte takmer bez práce, práve ste ho našli. Predstavujeme vám luxusný dezert z maslových sušienok, smotany a sladkých banánov. Ozdobiť ho môžete podľa vlastnej chuti, my však odporúčame čokoládovú polevu, ktorá dotiahne výsledok do chutnej dokonalosti. :-)

Potrebujeme:

Maslové sušienky

Detské piškóty

5 zrelých banánov

3 bal. Smotany na šľahanie

150 ml mlieka

100-150 g práškového cukru

Čokoládovú polevu

Postup:

Formu na pečenie vyložíme piškótami, ktoré krátko namočíme do mlieka.

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Banány nakrájame na drobné kúsky a vmiešame do šľahačky. Na piškóty navrstvíme ½ krému a uložíme vrstvu sušienok, ktoré tiež namočíme v mlieku. Na sušienky navrstvíme zvyšný krém a dezert vložíme stuhnúť do chladničky.

Podávame ozdobené polevou – najlepšie čokoládovou.

Brza-torta

Témy:


Pridajte svoj komentár